top of page
Caută

Pensule pentru pictură

Actualizată în: 3 aug. 2022

Pensula va fi bagheta ta magică pentru crearea culorilor pe pânză. Pensulele artistice devin instrumente iubite cu cât le folosești mai mult! Pe măsură ce pictezi, vei deveni din ce în ce mai familiarizat cu modul în care pensulele întind culoarea. În curând, pensula va deveni o parte din voi pe care știți intuitiv să o manevrați. Dacă abia începi să folosești acrilice, poate fi un pic copleșitor să stai în culoarul pensulei de la magazinul de artă, cu o mare vastă de pensule pentru artiști împrăștiate în fața ta. Această pagină îți va va spune tot ce trebuie să știi pentru a selecta pensulele potrivite nevoilor tale. Pensulele pentru acrilice vin în multe forme și dimensiuni diferite. Alegerea lor depinde în principal de cât de mare dorești să lucrezi și ce grad de detaliu vrei să obții. Arunca o privire:

Există 8 tipuri principale de pensule artistice care sunt utilizate cu acrilice, prezentate mai sus. Fiecare este special conceput pentru utilizări diferite. Înainte de a intra în utilizările specifice ale fiecărei pensule, să trecem rapid la diferitele părți ale pensulei:




Peri - cunoscut și sub numele de fire de păr. Poate fi natural, sintetic sau o combinație a ambelor Virola - bitul argintiu care leagă perii de mâner Sertizare - partea de inel care o fixează de mâner Mâner - de obicei din lemn sau acril

Vârf rotund sau ascuțit. Bun pentru: schițare, conturare, lucrări detaliate, spălări controlate, umplere în zone mici. creează linii subțiri până la groase - subțiri la vârf, devenind mai late cu cât este mai presată în jos .. se folosește mai degrabă cu vopsea fluidă decât cu vopsea consistentă.





Mai îngustă decât pensula rotundă. Are vârful ascuțit. Ideală pentru: detalii și linii fine, zone delicate, depistare și retușare.










Bun pentru: linii îndrăznețe, umplerea spațiilor largi, impasto. Marginea poate folosi pentru linii fine, margini drepte și dungi.

Periile plate cu păr lung sunt ideale pentru lăcuire.









Plat cu margini curbate spre interior la vârf, cu peri scurți. Bun pentru: curse controlate scurte. culoare consistentă, grea.








Capăt plat și ovalat, cu păr mediu spre lung. Ideal pentru: treceri de culoare. Această perie este o combinație a rundelor (deoarece pot fi folosite pentru detalii) și plate (deoarece pot acoperi mai mult spațiu decât rotund).



Păr plat, întins, sub formă de evantai.

Ideal pentru: firele de păr naturale sunt bune pentru netezire, amestecare și pene.

Firele de păr sintetice sunt mai bune pentru efecte texturale, nori și frunze pe copaci.

Pentru acrilice, utilizați unul puternic și robust, altfel firele de păr se vor aglomera atunci când se adaugă vopsea.




Vârf teșit.

Ideal pentru: curbe și colțuri de umplere. poate ajunge la zone mici cu vârful.

De asemenea, poate fi folosit pentru a acoperi mult spațiu, similar cu periile plate.






Rotund, firele de păr mai scurte în lungime. Mâner mai scurt. Bun pentru: detalii și linii scurte. Deține mai multă culoare decât ai putea crede!




bottom of page