top of page
Caută

Semnificația culorilor: VerdeCuloarea armoniei și a sănătății

Verdele este o culoare relaxantă care revitalizează corpul și mintea, ne echilibrează emoțiile și creează sentimentul de siguranță. De asemenea, ne dă speranță, cu promisiuni de dezvoltare și prosperitate oferind un pic de noroc tuturor celor care îl poartă (trifoiul cu 4 foi).


Frumusețea naturii

Cel mai vizibil găsit în natură, culoarea verde întruchipează un frunziș bogat, verdeață luxuriantă și peisaje vaste. Această nuanță este în mod obișnuit asociată cu Mama Pământ, motiv pentru care se crede că este calmantă și omniprezentă. Oferind relaxare, verdele calmează cu subtonurile sale blânde și pașnice.

Un vindecător natural

În ceea ce privește sănătatea, verdele exemplifică bunăstarea optimă. Unii profesioniști din domeniul medical susțin că are puteri de vindecare. Din acest motiv, produsele farmaceutice folosesc culoarea verde atunci când își promovează produsele. Mulți oameni, fără să știe, fac o legătură între wellness și culoarea verde. Atunci când este utilizat pe fața produselor, verdele îi face pe consumatori să se simtă în siguranță și plini de speranță.


Mintea întâlnește corpul

Culoarea verde atinge un echilibru între cap și inimă. Celor care conduc cu emoțiile lor li se amintește subtil să gândească logic atunci când văd culoarea verde. Pe de altă parte, persoanele pot deveni mai sentimentale atunci când întâlnesc această nuanță viridescentă. Culoarea verde ne încurajează să avem o relație sănătoasă cu sentimentele noastre. Emoțiile nu sunt rezervate celor slabi, iar culoarea verde este un puternic susținător al acestei noțiuni.


Păstrarea păcii

Privit ca o culoare amabilă și grijulie, verdele nu se bucură de dezorganizare. În schimb, culoarea verde menține ordinea. Litigiile, disputele argumentelor și furia se diminuează atunci când culoarea verde este prezentă. În calitate de consilier, culoarea verde creează înțelegere și empatie în situații tensionate.


Un memento al luptei

Nuanțele mai închise de verde se găsesc adesea pe uniformele militare. Acestea fiind spuse, tonurile verzi profunde pot provoca sentimente de tristețe și lipsă de speranță. În același timp, poate reprezenta, de asemenea, forța și altruismul. În funcție de experiențele și relațiile dvs., acest tip de verde poate fie să inspire, fie să vă descurajeze.


Reîmprospătător

Verde oferă o perspectivă pozitivă asupra vieții și îi inspiră pe mulți să se implice în activitățile lor.


Combinația perfectă

Galbenul și albastrul sunt responsabile pentru a crea culoarea verde. Albastrul este o culoare emoțională în mod inerent, de unde verde își capătă partea sensibilă. Între timp, puteți atribui logica culorii verzi elementelor sale galbene. Împreună, acest lucru creează echilibrul ideal între afectuos și practic. Această combinație armonioasă este motivul pentru care culoarea verde este atât de bună în luarea deciziilor conștiente.


Promovează dragostea

Există un sentiment de comunitate când culoarea verde este în apropiere. Verde ne inspiră să iubim necondiționat. De la familie și prieteni la animale de companie și colegi, culoarea verde crede că toată lumea este demnă de iubire.

În funcție de combinația cromatică există o multitudine de Nuanțe ale acestei culori:

Verde Pădure Știm cu toții cum arată pădurea; este o culoare bogată, profundă, care amintește de copacii veșnic verzi. Este o nuanță mai întunecată a culorii.


Verde Măslin

O culoare pe care o puteți recunoaște dacă sunteți familiarizați cu măslinele, acele fructe mici, ovale (da, măslinele sunt fructe) pe care le cunoaștem cu toții. Verdele măslin nu ar trebui să aibă nevoie de prea multe descrieri pentru a vă imagina cum arată.


Verde Pădure pastel

Verde de pădure este un verde pal. O culoare moale care amintește de pădure aproape de sfârșitul toamnei; iarba nu este vibrantă în această perioadă a anului și din cauza acestei lipse de vibrație, iarba poate părea palidă.


Verde de anghinare

O nuanță de gri verzui, Verdele de anghinare poate părea puțin palid când îl vedeți pentru prima dată. Este o nuanță care liniștește foarte mult privirea.


Verdele Junglei

Verde de junglă este o nuanță omniprezentă, care emană si diferite subnuanțe. Acestea includ pădurea tropicală, amazonul, verde de junglă profund, verde de junglă mediu și verde de junglă întunecat. Verdele de junglă este folosit în armata Statelor Unite pentru culoarea uniformelor și a beretelor care sunt purtate de Forțele Speciale ale Armatei Statelor Unite.Pădure tropicală


Amazon


Verdele junglei profunde


Verdele junglei întunecate


Verde Mușchi

O culoare asemănătoare cu omonimul său, ușor caldă.


Verde de Mirt

Verde de mirt este menit să reprezinte culoarea sa unică, care sunt frunzele unei plante de mirt. Este un gen de plante cu flori care sunt originare din regiunea mediteraneană din sudul Europei, precum și din Africa de Nord.

Dacă aveți nevoie de o idee despre cum ar putea arăta mirtul verde, capacele moderne de cricket din Australia sunt vopsite în verde de mirt.


Verde de Pin

Este o culoare bogată și o nuanță de verde de primăvară asemănătoare cu nuanța pinilor. A fost o culoare oficială în compania Crayola din 1903.


Verde persan

Este o culoare unică care nu are tendința de a fi folosit des. Întâlnită de obicei în covoarele și ceramica persană. Este o culoare pe care o puteți găsi în tot Iranul datorită conotației sale pozitive, reprezentând natura și sfințenia.


Verde Smarald

Verde de smarald este una dintre acele culori unice care au fost prezentate foarte mult în cultura populară, de la denumirea Irlandei ca Insula de Smarald datorită abundenței de verdeață luxuriantă, până la infamul oraș al Vrăjitorului din Oz, unde Dorothy întâlnește hrana verde smarald.

Verde smarald este o nuanță de verde care nu este foarte deschisă sau strălucitoare, deoarece este similară cu aspectul unei pietre prețioase de smarald.


Verde neon

Verde neon este o nuanță foarte strălucitoare de verde, care este văzută în primul rând în arta psihedelică, modă sau a luminilor laser din cluburi.


Verde Sacramento

Numit în mod adecvat datorită utilizării sale ca și culoare oficială pentru Universitatea de Stat din Sacramento, California. Deși s-ar putea ca această culoare să nu vadă o utilizare prea mare în afara capacității oficiale a colegiului, este o variantă de verde pe care ar trebui să o știți că există.


Verdele mării

Verde de mare este o culoare care seamănă cu adâncimea mării, reflectată prin apă, datorită consistenței mari de alge marine.


Verde de Salvie

Aceasta este o culoare gri-verzuie care seamănă cu culoarea frunzelor de salvie uscate.


Verde Lime

Verde lime este o culoare care seamănă cu lămâia verde. Este luminos și viu în culoare.


Verde de jad

Verdele de jad seamănă foarte mult cu nuanța pietrei prețioase de jad, în ciuda faptului că nuanța jadelor în sine poate varia foarte mult.


Verde de ferigă

Verdele de feriga seamănă foarte mult cu frunzele de ferigă. În 1998, Crayola a inclus în mod oficial verde ferigă în produsele lor.


Verde de Laur

Verdele de Laur este o nuanță de lumină medie, de culoare gri-verzuie, asemănătoare culorii sparanghelului, dar mai deschisă decât acesta.


Verde Mentă

Verdele de mentă este o culoare similară cu frunzele de mentă.


Ceai verde

O nuanță deschisă de verde care își ia numele din culoarea ceaiului verde preparat.


Verde de Armată

Verdele armatei este o culoare care a fost utilizată în armata militară încă din cel de-al doilea război mondial sau chiar înainte de acea perioadă, deși nuanța verdelui în uniformele militare variază de la o țară la alta.


Verde Kelly

Verdele Kelly este o culoare unică care pare să existe doar în America și a fost creată la începutul anilor 1900. Datorită faptului că o mare parte a istoriei timpurie a Americii a fost alcătuită din abundența imigranților irlandezi (Kelly = nume de familie irlandeză), numele a crescut până la popularitate în America.


Verde de Rusia

Această culoare are o istorie similară cu alte variante de verde care apar în această listă. A primit denumirea de verde rus când a început să fie folosit ca nuanță de verde purtată de multe regimente ale armatei imperiale ruse, între 1700 și 1914.


Verde de Paris

Culoare ușor pală sau chiar un verde albăstrui viu, până la o nuanță mai profundă de verde obișnuit. Verdele de Paris își primește numele de la popularul pigment care a apărut în vopselele artiștilor și s-a găsit în principal în acetoarsenita de cupru compusă anorganic.


Verde de Pakistan

Verdele Pakistanului este o nuanță închisă de verde, care este utilizată în principal în dezvoltarea web și designul grafic. Acesta primește numele din utilizarea sa ca și culoare de fundal a steagului pakistanez.


Verde Miez de noapte

Verde miezul nopții este o culoare relativ închisă, verde-albăstruie. Este culoarea oficială a echipei Philadelphia Eagles, motiv pentru care este denumită uneori și verde vultur.


Verde de India

Verdele indian își ia numele din utilizarea oficială ca și culoare a benzii inferioare a steagului Indiei. Culoarea este folosită în steag pentru a reprezenta fertilitatea și prosperitatea.


Verde de Vânătoare

Verdele vânător este o culoare care a fost purtată în cea mai mare parte de vânători în anii 1800. Astăzi, unii vânători încă mai poartă îmbrăcăminte sau bandane în verde de vânător.

Verde vânător este culoarea primară oficială a pachetelor Green Bay Packers, precum și a avioanelor New York din perioada 1998 - 2019.


Verde Celadon

Celadon este o nuanță de verde cenușiu, deschisă, un pic rece, regăsită în natură. Acesta poartă numele unei clase de ceramică chineză care și-a făcut drum spre Coreea și Japonia. Deoarece Celadon are rădăcini lingvistice europene, numele său ar fi putut fi derivat dintr-un personaj, Celadon, care apare în lucrarea L’Astrée, un roman pastoral francez care descrie viața într-o manieră idealizată pentru cititor. Personajul din roman a purtat aceasta nuanță de culoare verde deschis.

În trecut, Celadon era folosit ca glazură în ceramică; era destul de frecvent în Asia pentru asemănarea cu jadul.


Verde Avocado

Acesta este un verde profund, minunat. Dacă doriți să inspirați un sentiment de calm și chiar să evocați pacea unei păduri, aceasta este o culoare excelentă de ales pentru următorul dvs. proiect.


Verde Arlechin

Dacă îți place un neon verde în fața ta, această culoare strălucitoare și captivantă este o alegere excelentă. Deși strălucirea sa de tip iluminator poate fi prea mare pentru unele proiecte, este ideală pentru aplicații în care atragerea atenției este absolut esențială.


Verde Arc

Primăvara este sezonul noilor începuturi, iar acest delicat verde pal surprinde bine această atmosferă. Amintind de lăstari și frunze noi, este ideal dacă vă doriți un verde mai deschis.


Verde Kaitoke

Acest verde profund amintește de pădurile întinse, ceea ce pare potrivit. Este denumit după Parcul Regional Kaitoke din Noua Zeelandă. Pentru un verde mai închis, care are încă multă energie, Kaitoke este o alegere excelentă.


Verde strigător

Este o culoare aproape neon, destul de luminoasă. Această culoare seamănă foarte mult cu verde spumă de mare.


Verde Chateau

Acest verde demn face o culoare frumoasă a peretelui dacă preferați aspectul puțin mai închis. Mai palid și mai ușor decât măslinul, Chateau arată, de asemenea, foarte frumos atunci când este luminat într-o nuanță verde mai palidă.


Verde de mușchi închis

Dacă sunteți în căutarea unui verde mai adânc care să se apropie de nivelul unei culori neutre, Verdele de mușchi închis ar putea fi răspunsul dvs. Acest verde maroniu oferă o eleganță liniștită, care îl face perfect pentru un fundal sau chiar pentru o culoare a textului pe un fundal alb crem.


Verde Mlaştină

Este un gri-verde plăcut care poate fi folosit ca o culoare neutră în majoritatea aplicațiilor.


Verde Lăcustă

Dacă ați fost vreodată liniștit de frumusețea unei lăcuste, s-ar putea să apreciați această nuanță verde interesantă. Verdele de lăcustă este aproape un verde vânător pal nu prea luminos, nici prea întunecat.


Verde Distracţie

S-ar putea să vă așteptați ca un verde numit „distracție” să fie o nuanță strălucitoare, asemănătoare neonului. Cu toate acestea, acest verde este surprinzător oarecum întunecat. Este un verde aproximativ între între nuanța verdelui de pădure și un verde vânător. Dacă sunteți în căutarea unui verde închis frumos, acesta este cu siguranță o opțiune.

Verde Pantone Artichoke

Distinsă de verdele de anghinare, această culoare vine de la Pantone, compania de potrivire a culorilor de renume mondial. Nuanța sa cenușie-verde se apropie și de culoarea exteriorului unui verde de anghinare.


Verde Viridian

Acest verde albăstrui tinde să inspire un sentiment de calm.

Acest verde profund și liniștit seamănă foarte mult cu oceanul într-o zi înnorată. Calitatea sa cenușie îl face aproape să fie neutru.


Verde Reseda

Această nuanță interesantă este similară cu Verdele de Rusia, dar este puțin mai întunecată. Își primește numele de la planta Reseda odorata și este inclusă ca parte a standardului de culoare RAL al Germaniei.


Verde Chetwode

Chetwode este un verde pal, foarte deschis, dar perfect echilibrat. După cum puteți vedea din valorile RGB, are cantități aproape egale de albastru și verde. Și dacă vă întrebați despre numele neobișnuit, Chetwode are același nume ca un mic sat din Anglia.


Verde Trifoi

Știm cu toții despre simbolul trifoiului, un farmec de noroc și simbol al Irlandei. Și, în timp ce majoritatea trifoilor au un pic mai mult galben în ele decât acest verde. Această nuanță poate adăuga viață proiectului tău.


Verde Verdun

Verdun este un oraș din nordul Franței și este, de asemenea, numele acestui interesant verde închis. În ciuda profunzimii sale, Verdun reușește să fie încă destul de energic. Acest lucru se datorează valorii sale ridicate CMYK galbene. Cu toate acestea, cantitățile relativ mari de negru și albastru îl împiedică să devină excesiv de strălucitor.


Verde Castleton

Acest verde este culoarea oficială a Universității Castleton din Vermont. Este un verde pin albăstrui, cu un aer impunător și arată deosebit de frumos în contrast cu albul.


Verde Gin

Acest verde plăcut pal arată un pic ca o formă diluată a culorii de ienupăr, planta folosită pentru a face gin. Este un verde cenușiu, aproape kaki, ideal dacă doriți doar o notă de verde neutru.


Verde Măr Granny Smith

Aproape toată lumea este familiarizată cu nuanța mărului clasic Granny Smith. Acest verde ușor modest este ideal dacă vă place verdele asemănător cu menta, dar doriți ceva ușor mai întunecat.


Verde Lime amar

Este o întorsătură interesantă pentru clasicul verde lime, această culoare are mai mult galben decât albastru. Rezultatul este o culoare neobișnuită, dar este excelent pentru aplicații precum publicitatea, atunci când doriți o culoare strălucitoare fără a merge la o nuanță de neon aproape orbitoare.


Verde Mentă deschisă

La fel ca Lime Amar, Menta deschisă este o întorsătură pe o nuanță clasică de verde. Este puțin mai albastru și puțin mai luminos, o îmbinare între turcoaz și verde spumă de mare. Dacă aveți nevoie de o culoare atrăgătoare, fără a fi copleșitoare, acestă nuanță este un răspuns minunat.


Verde de Sticlă

După cum sugerează și numele, această culoare este similară cu cea a unei sticle verde închis (și mai ales apropiată de culoarea unei sticle mai vechi). Este un alt verde albăstrui, care se înclină mai mult spre latura albastră (dovadă fiind valoarea 100% cyan).


Verde de cadmiu

Verde de cadmiu, numit uneori și Imperial, este o nuanță îndrăzneață și sigură, puțin mai deschisă decât verde-vânător. Este profund, fără a fi prea întunecat, ceea ce îl face o alegere bine echilibrată pentru majoritatea proiectelor.


Verde Camuflaj

Acesta este un verde unic, gri-albăstrui care funcționează ca un neutru. Face o culoare excelentă și silențioasă a pereților și, de asemenea, arată frumos lângă o nuanță mai deschisă.


Verde Pară

Acest galben-verde plăcut are aproape exact culoarea unei pere Bartlett coapte. Datorită valorii K (negru), este puțin mai liniștită decât multe verzi galbene. Dacă doriți să evocați o atmosferă de primăvară în proiectul dvs., aceasta este o nuanță excelentă de verde de luat în considerare.


Verde Bancnotă de dolari

Culoarea verde este în mod obișnuit asociată cu banii, iar Dolarul are această nuanță. Culoarea sa în formă de salvie îi conferă un aspect clasic deosebit de drăguț în nuanțe mai palide.

Verde Vierme

În copilărie, s-ar putea să fi observat aceste larve galben-verzi strălucitoare care se mișcă încet primăvara. Acest verde strălucitor vesel este ușor nuanțat de un pic de negru, ceea ce îl face o nuanță bine echilibrată, ideală pentru o serie de proiecte diferite.


Verde Sparanghel

Acest verde asemănător salviei nu este cu adevărat culoarea sparanghelului, dar este totuși o culoare clasică, frumoasă, care se potrivește pentru o varietate de utilizări. Sparanghelul este ușor grizat și se împerechează bine cu roz pastel și violet.


Verde de Caraibe

Este un verde foarte deosebit. La fel ca apele strălucitoare și limpezi din Caraibe, această culoare este mai degrabă un albastru cu un indiciu de verde. Este o modalitate excelentă de a ajuta la crearea ideii unei atmosfere calde și estivale.


Verde puternic

Această nuanță de verde deosebită arată un pic ca acele unui molid albastru. Este de culoare verde mediu, dar ușorul său albastru îl face puțin diferit de majoritatea culorilor de pe listă.

Verde Phthalo

Această culoare denumită ciudat este un pigment verde sintetic, frecvent utilizat pentru a produce vopsele în ulei și acrilic. Printre ingredientele pentru pigment se numără cuprul și ftalocianina chimică, de unde provine numele. Acest verde intens are aproape exact aceeași culoare cu pigmentul în sine.


Verde de Napier

Aceasta este o culoare verde strălucitor interesantă, cu o cantitate mare de galben. Napier este un oraș din Noua Zeelandă cu un port maritim, de aici și nuanța mării de culoare verzuie. Dacă sunteți pasionați de super-mașini, ați putea recunoaște culoarea ca fiind una care este uneori folosită pe mașinile McLaren. Dacă aveți nevoie de o culoare cu energie ridicată asemănătoare cu Verde Kelly, verdele de Napier este foarte potrivită.


Verde Feldgrau

Dacă sunteți un pasionat de istorie, Feldgrau poate părea familiar. A fost culoarea oficială de bază a uniformelor militare ale forțelor armate germane de la începutul secolului XX până în 1945 sau 1989. Forțele armate din alte țări au folosit, de asemenea, diferite nuanțe ale acelei culori. Dacă aveți nevoie de un gri impunător, cu doar un indiciu de verde, Feldgrau este o culoare bună de ales.


Verde galben

Verde-galben nu are un nume foarte interesant. Dar numele descrie culoarea perfect: este de un galben verzui. După cum puteți vedea din valorile CMYK, acesta se înclină mai mult galben decât albastru, creând o nuanță strălucitoare și cu energie ridicată.


Verde Malachit

Această culoare frumos echilibrată este cea mai probabilă imagine a celor mai mulți oameni atunci când își imaginează verde. Deși are puțin mai mult albastru decât galben, Malachit oferă un verde clasic.


Verde Pușcă

Acest verde măslin profund își primește numele din faptul că (sau culori asemănătoare) este uneori folosit pentru colorarea uniformelor pentru regimentele de puști. Este o alegere ideală dacă aveți nevoie de o culoare mai închisă.


Verde Volt

Chiar și numele acestei culori sugerează o energie mare. Volt este unul dintre cei mai galbeni verzi din listă. Cu o valoare galbenă de 100 și o valoare cyan de 19, luminozitatea sa este temperată suficient. Totuși, dacă aveți nevoie de un șoc aproape galben pentru proiectul dvs., Volt este cu siguranță o opțiune.


Verde British Racing

După cum v-ați dat seama probabil din nume, Verde British Racing este culoarea oficială a cursei de motor din Regatul Unit. Este de un verde intens care seamănă foarte mult atât cu vânătorul, cât și cu verdeața pădurilor.


Verde de Cimbru

Numele acestei nuanțe de verde este oarecum înșelător. Deși este aproape de umbra cimbrișorului natural, are ceva mai mult galben. Totuși, este o culoare versatilă asemănătoare cu Verde Kelly .


Verde Chartreuse

Acest galben verzui strălucitor poartă numele unei lichioruri verzi sau galbene franceze, care a fost făcută încă din anii 1700. Este o opțiune excelentă dacă căutați o nuanță verde aproape neon.


Verde Porumb

Este posibil ca majoritatea dintre noi să nu ne gândim la porumb atunci când ne imaginăm culoarea verde. Cu toate acestea, acest galben verzui întunecat are doar culoarea exactă a frunzelor care acoperă spicul de porumb. Dacă aveți nevoie de o nuanță de verde deschisă și galbenă (caldă), fără a fi prea strălucitoare, acesta este un candidat excelent.


Verde Shrek

Multe nuanțe de verde poartă numele lucrurilor din natură, dar Shrek Green își primește numele de la celebrul personaj animat, care ii poartă numele. Este un amestec neobișnuit de galben-verde și măslin, dar dacă doriți ceva care rupe matrița, este o alegere excelentă.


Verde Crăciun

O culoare care comemorează cea mai minunată perioadă a anului. Este un verde strălucitor, cu o intensă adâncime.


Verde Irlandez

De la câmpuri verzi, până la bara verde de pe steag, verde a fost mult timp o culoare asociată cu Irlanda. Această nuanță este o culoare echilibrată și plăcută, energică, ideală pentru utilizare dacă doriți un verde clasic mai albastru decât galben.


Indicator verde rutier

Acest albastru-verde relaxat este menit să se asemene cu indicatoarele rutiere. După cum puteți vedea din valorile CMYK, acest verde se înclină foarte mult spre albastru. Acest lucru îl face o alegere mai bună dacă proiectul dvs. prezintă în primul rând culori reci sau dacă aveți nevoie de o culoare mai rece pentru a echilibra o paletă de culori prea calde.


Verde Sabie laser

Acest verde viu este similar atât cu Arlequin, cât și cu Chartreuse. Este un verde neon strălucitor și vibrant, ideal dacă va plac culorile irizante.


Verde Girl Scout

Girl Scout este o organizație de tineret pentru fetele din Statele Unite și pentru fetele americane care locuiesc în străinătate. Culoarea verde care le poartă denumirea este reprezentată pe logo-ul acestora. Este un verde clasic și distins. Îl puteți asocia cu alb pentru un aspect elegant sau cu roz pal pentru a îl evidenția.


Verde Teren de tenis

Orice jucător de tenis, pasionat sau profesionist va recunoaște imediat această nuanță de verde. Culoarea sa de salvie arată excelent cu albul, dar servește și ca fundal util pentru culori mai strălucitoare și pasteluri.


Muguri de primăvară

Cu toții suntem familiarizați cu mugurii subțiri, galbeni-verzi, care semnalează începutul primăverii. Acest verde cu energie ridicată captează frumos acea culoare. Deși nu este la fel de verde ca Chartreuse sau Arlequin, este totuși util pentru a adăuga o notă de culoare proiectului dvs.


Verde chinezesc

Acest verde neobișnuit arată, la prima vedere, mai mult ca un galben-maroniu. Cu toate acestea, are un aspect aproape de bijuterie, fiind o nuanță aproape neutră, ușor caldă


Verde Arctic Lime

Arctic Lime are unele caracteristici ale neonului, dar nu este la fel de strălucitor, ceea ce îl face în general mai plăcut ochiului.


Verde Nyanza

Numit după un oraș din Ruanda, Nyanza este un verde de mentă, frumos și cald. Dacă îți plac pastelurile, aceasta este o culoare de perete deosebit de liniștitoare. Funcționează și ca alternativă la alb dacă selectați culorile de fundal. Nyanza ar funcționa bine, de asemenea, într-o paletă de culori pastelate în acuarelă.


Lămâie întunecată

Când vă gândiți la o lămâie, probabil vă imaginați o nuanță ușor mai strălucitoare, mai galbenă. Acest verde mediu oferă pur și simplu puțin mai mult lime decât lămâia.


Crayola Galben-Verde

Această culoare are aceeași nuanță cu creionul galben-verde al lui Crayola. Culoarea este asociată cu iarba pe măsură ce începe să se îngălbenească. Și datorită faptului că are foarte puțin negru, reușește să fie luminos fără să devină copleșitor.


Verde maxim

La fel ca alte câteva nuanțe de pe listă, acest verde se apropie de ideea clasică de verde pe care majoritatea oamenilor o cunosc. Este un verde strălucitor, puternic, cu suficientă adâncime și funcționează bine într-o varietate de aplicații.


Verde Vivid Lime

Verde lime este mai mult decât o singură nuanță. De la Arctic Lime la Vivid Lime, îl puteți găsi în nuanțe aparent nesfârșite. Vivid Lime are un procent ridicat de galben, dar are suficient negru pentru a adăuga o anumită adâncime. Comparativ cu alte tipuri fluorescente, Vivid Lime are ceva mai multă prezență.


Verde Fistic

Această culoare este numită după nuca verde preferată de toată lumea. Este o alegere excelentă dacă doriți un verde mediu deschis, care să nu fie prea luminos.


Verde de primăvară mediu

Este un verde de primăvară deosebit de minunat. Reușește să fie strălucitor, și arată aproape ca un pastel ușor mai închis, verde mentă. Poate fi ușor să amestecați diferitele nuanțe de verde de primăvară, dar acesta este unul care nu ar trebui să se piardă în amestec.


Verde Sheen

Această culoare numită ciudat arată ca un amestec interesant între verde mușchi și verde primăvară. Este ușor pentru ochi și arată deosebit de frumos ca fundal pentru textul negru. Își primește numele din creionul Sheen de la Crayola.


Verde La Salle

Acest verde îndrăzneț este culoarea oficială a La Salle Greenies. Aceasta este echipa universitară de la La Salle Green Hills, o școală din Filipine. În NCAA, Greenies sunt echipa junior afiliată a St. Benilde Blazers.


Verde Viridian spaniol

Această culoare verde-albăstruie este o variantă a Viridianului, menționată anterior. Cu toate acestea, Viridianul spaniol este puțin mai verde (spre deosebire de albastru) decât Viridianul generic.


Verde Dartmouth

Multe colegii au culori care implică o formă de verde închis. Această nuanță specială este verde oficial al Colegiului Dartmouth, un colegiu Ivy League din New Hampshire. Culorile oficiale Dartmouth sunt alb și acest verde care alăturate creează un contrast plăcut. Deși nu este la fel de tare ca alte culori colegiale, acest verde intens este incredibil de elegant.


Culoarea acului de pin

Din când în când, întâlnești o nuanță de verde al cărei nume nu pare să se potrivească. Pine Needle Color este una dintre acele nuanțe. Este mult mai maro decât v-ați putea aștepta. Culoarea sa profundă și întunecată este explicată parțial de procentul ridicat de negru comparativ cu galbenul și verde. Dacă doriți o culoare neutră, care să aibă ceva verde, merită luată în considerare culoarea neobișnuită a acului de pin.


Verde Măsline necoapte

În ciuda numelui său neplăcut, Verde Măsline necoapte este de fapt o culoare destul de drăguță. Este ușor mai deschis decât multe nuanțe de măsline și este exact exact culoarea unei măsline de manzanilla. Dacă îți plac verdele de măsline, dar vrei unul pe care nu îl vezi prea des, această culoare este o alegere bună.


Verde Gazon

Este aproape de culoarea ierbii atunci când este iluminată. Aceasta este o culoare bună de ales dacă îți place luminozitatea verdețurilor de primăvară și a pastelurilor, dar dorești ceva mai energizant.


Verde Xanadu

La prima vedere, Xanadu seamănă mai mult cu o nuanță de gri decât cu orice nuanță de verde. Numele provine de la o planta originara din Australia, Philodendron Xanadu, a cărei frunze au această culoare. Dacă sunteți în căutarea unui neutru distinctiv, neobișnuit, acesta este unul excelent de luat în considerare.


Verde de măslin închis

Când vine vorba de alegerea unei nuanțe de verde, tipurile de măsline sunt în general populare. Măslinul este subevaluat, dar elegant și este aproape de a fi o culoare neutră. Arată deosebit de frumos, cu diferite nuanțe de galben și se potrivește bine cu neutrele precum gri și cafeniu.


Verde închis marin

Această culoare este aproximativ umbra oceanului într-o zi înnorată. De asemenea, este o culoare excelentă de ales pentru orice proiect. Cei mai mulți dintre noi suntem familiarizați cu marea de culoare verde, datorită Mării Negre din țara noastră. Este o nuanță caldă care se asortează cu aproape toate culorile.


Verde Munsell

Această culoare este un verde prezentat de Munsell Color Company. Compania a fost fondată de Albert H. Munsell, dezvoltatorul Munsell Color Theory. Munsell’s Color System s-a axat pe chromă, valoare și nuanță de culori diferite. „Chroma” se referă la intensitate, „valoare” se referă la luminozitate, iar „nuanță” se referă la culoarea de bază. Acest verde are un pic de albastru, oferindu-i un rol plăcut și răcoros.


Verde Mughal

Mughal Green este o nuanță de verde cu conexiuni antice și regale. Este numit după steagul Imperiului Mughal care a condus nordul Indiei în secolele XVI, XVII și XVIII. Steagul are un fundal verde închis, cu un soare și un leu auriu în prim-plan. Este conturat în roșu intens.


Verde John Deere

O culoare de referință mai ales în America rurală fiind utilizată la tractoarele și cositoarele fabricate de John Deere. Arată deosebit de frumos atunci când este asociat cu galben strălucitor.


Verde Office

O culoare similară cu Verdele John Deere, chiar dacă numele ar sugera că este cel mai potrivit pentru interior decât spre exterior. Este unul dintre cele mai echilibrate nuanțe verzi din listă. Acesta conține o cantitate egală de albastru și galben, iar apoi este întunecată cu negru.


Verde Limerick

Acest verde numit capricios arată destul de asemănător cu multe dintre galben-verzi și lămâi-lime de pe listă. La fel ca Verdele Irish, inspiră imagini de dealuri și lumina soarelui, deoarece este un verde al ierbii, cu un pic de galben.


Galben verde maxim

Dacă Limerick este culoarea ierbii, atunci galbenul verde maxim este culoarea ierbii uscate, îngălbenite. Este o nuanță neobișnuită, care arată un pic ca un verde măslin, cu o cantitate semnificativă de galben adăugat. Datorită aspectului său aproape auriu, se asociază foarte bine cu nuanțe mai profunde de albastru.


Verde Var Francez

Acest verde este numit după o specie de var originară din Franța. Această nuanță apare pe mai multe liste de culori franceze, unde pur și simplu se numește „var”. Deci, pentru a-l diferenția de multe alte nuanțe de var, a fost numit „Var francez”.


Mugur de primăvară mediu

Nu trebuie confundat cu Verde de primăvară mediu, Mugurele de primăvară mediu este o culoare care arată aproximativ ca o combinație luminată de măsline și salvie. După cum puteți vedea din valorile sale CMYK, există mult mai mult galben decât albastru sau negru. Este conceput pentru a avea aproximativ aceeași culoare ca un mugure care se pregătește să înflorească.


Verde OZN

Acest verde seamănă foarte mult cu iarba crudă. Dar dacă sunteți în căutarea unui verde relativ luminos, relativ echilibrat, cu ceva mai mult albastru decât galben, verde OZN este o alegere bună.


Verde acid

La prima vedere seamănă foarte mult cu Verde Kaki. Este un alt verde ca măslinul, care este luminat semnificativ de galben. Pentru o referință in lumea reală, această culoare este destul de similară cu cea a supei de mazăre.


Verde clorofilă

Clorofila permite plantelor să preia energie din lumină și este o parte cheie a fotosintezei. Clorofila Verde este o culoare strălucitoare asemănătoare cu verde neon.


Verde Șopârlă

Denumirea culorilor verzi are la bază existența plantelor și a animalelor pentru inspirație. Această culoare, șopârla verde, este aproximativ culoarea unei anole, care este o șopârlă verde mică. Deși șopârla verde este destul de strălucitoare, nu este neon, ceea ce face mult mai ușor de privit.