top of page
Caută

Semnificația culorilor: Albastru

Actualizată în: 8 feb. 2023Albastrul evocă un sentiment de încredere și devotament.

Calm și cugetat

O prezență calmă și odihnitoare, care poate ajuta la reducerea stresului.

Liniștit

Albastru este pacifist și evită apariția conflictelor.

Bun organizator

Albastru este un soluția ideală pentru planuri bine gândite, deoarece este predictibil și arată la fel de bine în orice tip de circumstanțe.

Atenuează stresul

Anxietatea și îngrijorarea sunt înșelătoare. Albastru generează încredere fără temeri. Ne inspiră să trăim în prezent și să ne luăm rămas bun de la stresul cotidia prin crearea unui aer de seninătate.

Un atu prețios - stabilitate

Albastru este o culoare distinctă, ideala pentru cei ce țin să aducă schimbarea într-o viață. Culoarea este atotștiutoare, statornică, iar persoana care o purta se poate baza pe estimările sale foarte exacte.

Sensibilitate accentuată

Albastru evocă de o mare sensibilitate și poate duce la probleme în cazul în care emoțiile tale survin prea des si preiau controlul.


Echilibru Liniștea, ce caracterizează culoarea albastră, împreună cu elementele sale de direcție și conexiune fermă cu ceilalți creează un amestec ideal de pace și vulnerabilitate. Aceste atribute variate fac din albastru nuanţa impecabil echilibrată pe care mulți o apreciază, respectă și admiră profund.


Există o varietate diversificată de nuanțe ale culorii Albastru.

Regăsești mai jos o parte dintre acestea.

💙 Tu pe care o recunoști?Turcoaz

Turcoazul, o culoare moștenită de la piatra prețioasă cu același nume, poate fi regăsit în mai multe tonuri diferite.

Celest - un turcoaz albastru deschis - sau Albastru Turcoaz, versiunea mai închisă a acestei nuanțe irezistibile!

De asemenea, există variantele intermediare: Turcoaz Mediu sau chiar Turcoaz Închis și Turcoaz Strălucitor.

Turcoaz


Celest

Turcoaz Deschis
Turcoaz Deschis

Albastru Turcoaz
Albastru Turcoaz

Turcoaz Mediu
Turcoaz Mediu

Turcoaz Închis
Turcoaz Închis

Turcoaz Strălucitor
Turcoaz Strălucitor

Albastru Sticlă de Cobalt

Albastrul sticlă de cobalt este o nuanță foarte palidă de albastru. În anii 1650, albastrul pudră era folosit în primul rând pentru a se referi la articolele din sticlă de cobalt care erau folosite la spălarea și vopsirea țesăturilor, până când a devenit un nume oficial de culoare în 1894.

Albastru Sticlă de Cobalt
Albastru Sticlă de Cobalt

Albastrul Cerului

Este adesea denumit albastru deschis, albastru bebeluș sau chiar albastru unghiular. Albastrul de cer este folosit într-o varietate de aplicații moderne, de la atlasele istorice la codul de culoare al Germaniei și este folosit în cultura occidentală pentru a reprezenta băieții (deși din punct de vedere istoric, această culoare a fost folosită în trecut pentru a reprezenta fetele). Albastrul de cer este folosit și pentru steaguri naționale ale diferitelor țări precum, Argentina, Bahamas, Botswana, Fiji și multe altele.


Albastrul deschis este, de asemenea, o culoare populară de utilizat în designul interior, deoarece culoarea promovează un sentiment de calm, relaxare și apă.

Albastru Cerului
Albastrul Cerului

Albastru Electric

Este o nuanță de albastru în care caracteristicile definitorii ale acestuia variază. Este o culoare care reprezintă reflexia strălucitoare a fulgerelor și a scânteilor electrice, precum și culoarea gazului argon ionizat. Albastrul electric și-a primit inițial numele datorită strălucirii de aer ionizat care este produsă în timpul descărcărilor electrice. Această definiție s-a schimbat de-a lungul anilor pentru a include albastrul care are un aspect „electric” datorită aspectului lor intens și vibrant. În cultura populară, albastrul electric este asociat cu zodia Vărsător.

Albastru Electric
Albastru Electric

Albastru Beau Este folosit ca culoare oficială pentru steagul național al Argentinei. Este o nuanță palidă de azur și este considerată o culoare pastelată. Are multe variații diferite, de la beau blue, care își ia numele de la cuvântul „frumos” în franceză, la baby blue și little boy blue.

Albastru Beau
Albastru Beau

Albastru Baby
Albastru Baby

Albastru Baby Blue Eyes
Albastru Baby Blue Eyes

Albastru Oțel

Este renumit pentru aspectul său mai închis, deoarece este o nuanță de albastru care seamănă cu oțelul albastru sau oțelul care a suferit procesul de albăstrire pentru a proteja metalul de rugină. Albastrul de oțel este o nuanță mai puțin vibrantă și este adesea considerat a fi o culoare gri-albăstruie.


Albastrul de oțel este folosit într-o varietate de uniforme ale echipelor sportive și pe stadioane precum, uniformele echipei de fotbal Houston Texans, la Lehigh Valley IronPigs sau chiar la echipa de hochei Colorado Avalanche.

Albastru Oțel
Albastru Oțel

Albastru Turcesc

Albastru Turcesc este o nuanță de albastru care reprezintă o combinație între gri și verde. Această nuanță de albastru este creată prin amestecul pigmentului pur albastru cu un pigment galben și gri, creându-se o nuanță strălucitoare și veselă. Albastru Turcesc este o culoare clasică, potrivită atât pentru interior, cât și pentru exterior, și poate fi folosită în decorarea casei sau îmbrăcăminte. Această nuanță de albastru poate aduce o notă de seninătate și liniște în orice încăpere, îmbogățind orice interior cu o nuanță de culoare profundă și sofisticată.

Albastru Turcesc
Albastru Turcesc

Albastru Maya

A fost și este încă o nuanță unică de albastru azuriu strălucitor. Albastrul Maya era un pigment folosit în multe culturi, cum ar fi mayașii sau aztecii.


Albastrul Maya este alcătuit din materiale organice și anorganice. În primul rând, coloranți indigo care sunt creați din frunzele plantelor Indigofera suffruticosa, care sunt apoi combinați cu argilă naturală și alți aditivi minerali.


Din punct de vedere istoric, albastrul Maya a apărut pentru prima dată în anii 800 și a fost încă folosit până în anii 1500 în mai multe mănăstiri situate în Mexicul colonial, unde albastrul Maya a fost folosit în principal în picturi.


Albastrul Maya a arătat proprietăți care prezintă rezistență la intemperii, deoarece multe picturi care au fost realizate în această culoare nu s-au estompat, în ciuda faptului că au fost expuse la vreme și timp.

Albastru Maya
Albastru Maya

Albastru Albăstrea

Este o nuanță de albastru mediu care conține foarte puțini pigmenți de verde în comparație cu alte nuanțe de albastru. Pietrele prețioase de safir care au o valoare mult mai mare sunt denumite albastru floarea de colț, deoarece au un ton mediu-închis albăstrui-violet.


Albastrul Albăstrea a fost considerat a fi nuanța preferată a celebrului pictor olandez Johannes Vermeer. În 1958, firma de culori Crayola a introdus albastrul Albăstrea în produsele lor ca și culoare oficială.

Albastru Albăstrea
Albastru Albăstrea

Albastrul Safir

Este un pigment asemanator cu piatra prețioasă cu același nume, deoarece pietrele de safir se regăsesc de obicei în diferite nuanțe de albastru, deși unele pietre prețioase de safir pot fi găsite în multe alte culori. Numele de safir provine din latina unde saphirus înseamna albastru. Safirul este considerat un simbol al regalității, al bucuriei și prosperității. În Evul Mediu, oamenii credeau că purtarea unei bijuterii cu safir elimină gândurile negative.

În anumite zone din Orient, sâmbăta era ziua în care era bine să te îmbraci în albastru și să porți bijuterii cu safir albastru. Culoarea albastră și safirul indicau înțelepciune și o gândire profundă, mistică.


Safirul albastru este cel mai popular și mai căutat tip de safir care se folosește în cele mai multe bijuterii cu safire, în special inele. Nuanța de albastru poate varia, de la un albastru pal la un albastru regal intens.

Albastru Safir
Albastru Safir

Albastru Safir Mediu
Albastru Safir Mediu

Albastru Safir
Albastru Safir

Albastru Safir Închis
Albastru Safir Închis

Albastru Azur

Este o culoare albastră strălucitoare, folosită adesea pentru a descrie culoarea cerului atunci când acesta este senin.

Albastru Azur
Albastru Azur

Albastrul Egiptean Este un pigment sintetic albastru care a fost folosit în principal în Egiptul antic timp de mii de ani. Unul dintre primii pigmenți artificiali creați de om, albastrul egiptean, a fost folosit de civilizația de pe valea Nilului pentru a picta frescele din morminte, sarcofagele și statuile, în majoritatea operele de artă egiptene.


Fabricarea albastrului egiptean s-a extins în cele din urmă dincolo de granițele Egiptului, în tot bazinul Mării Mediterane. Albastrul egiptean a fost găsit pe numeroase obiecte grecești și romane, inclusiv pe statuile din Partenonul din Atena și pe picturile murale din Pompei.

Albastrul egiptean are o calitate neobișnuită: emite raze inflaroșii atunci când asupra ei este proiectată lumină roșie. Această emisie este extraordinar de puternică și de lungă durată, dar nu poate fi văzută cu ochiul liber.


Cu ajutorul tehnologiei moderne, oamenii de știință au descoperit că, datorită proprietăților albastrului egiptean de absorbție a luminii vizibile, culoarea se poate dovedi utilă în aplicații pentru materiale de construcții care sunt concepute pentru a răci acoperișurile sau pereții în climatele deosebit de însorite.

Albastru Egiptean
Albastru Egiptean

Albastrul Marinei Regale Britanice Este o nuanță de albastru care a fost numită după uniformele albastru închis purtate de ofițerii Marinei Regale Britanice și a fost folosită din 1748. Culoarea a fost adoptată ulterior de forțele marine ale altor națiuni.

Albastru Marinei Regale Britanice
Albastrul Marinei Regale Britanice

Albastru de Prusia Este un pigment sintetic albastru închis, obținut prin oxidarea sărurilor feroase de ferocianuri. Este denumit și albastru Berlin sau albastru parizian. Albastrul prusac are multe utilizări, îndeosebi în pictura acrilică și de ulei, deoarece culoarea nu este solubilă în apă. A fost folosit de asemenea, în celebrele imprimeurile japoneze în lemn.

A fost descoperit accidental la Berlin în 1706 de Diesbach și Dippel. Numele derivă din utilizarea colorantului în uniformele Regatului Prusiei.


Albastrul de Prusia are, de asemenea, un efect medicinal ca antidot pentru anumite tipuri de otrăviri cu metale grele, cum ar fi taliu și cesiu.

Albastrul de Prusia
Albastru de Prusia

Albastru Royal Este o culoare luxoasă și îmbietoare care conține o gamă largă de nuanțe de albastru azur. O îmbinare a albastrului profund și a albastrului închis, care oferă o vibrație regală și tradițională. Culoarea aceasta poate adăuga magie și farmec în orice spațiu, transformându-l într-un loc plin de mister și de armonie. Albastru Tradițional Regal poate fi folosit pentru a crea un mediu relaxant și răcoritor care va aduce liniște și bunăstare în locație. Unele variații ale culorii includ albastrul regal tradițional, albastru regina și albastru imperial.

Albastru Royal
Albastru Royal

Albastrul Reginei
Albastrul Reginei

Albastru Imperial
Albastru Imperial

Albastru Brebenoc

Albastru Brebenoc, un ton mai deschis și mai subtil de albastru, a obținut numele său de la floarea Brebenoc și este deseori considerat a fi asemănător cu albastrul lavandă. Acesta are un aspect ușor și delicat, aducând cu sine sentimente de calmitate și liniște. Albastrul Brebenoc poate fi folosit în mod inteligent pentru a adăuga unicitate, creând o atmosferă relaxantă și creativă.

Albastru Brebenoc
Albastru Brebenoc

Albastrul Dimineții Se spune că albastrul dimineții scaldă lumea în una dintre cele mai profunde și mai luminoase culori. Este o culoare caldă, verzuie ce oglindește limpezimea cerului dimineața, împrăștiind o căldură impresionantă în întreaga lume. Albastru dimineții se află într-un echilibru perfect între intensitate și delicatețe, conferindu-i un sentiment de pace și calm. Acesta este motivul pentru care această culoare este atât de populară și este folosită în decorarea multor case și birouri.

Albastrul Dimineții
Albastrul Dimineții

Albastru Uranian Albastru Uranian este o culoare de un albastru profund, ce își are originea în nuanța unică a planetei Uranus, care se remarcă prin strălucire și rafinament. Acest albastru special captează adesea privirile prin unicitatea sa, și poate fi folosit cu succes în creațiile de interior sau îmbrăcăminte, oferind un plus de caracteristici și farmec oricărui look. Albastru Uranian este un albastru ce poate fi folosit drept simbol al înălțimii și al curajului, sau pentru a transmite sentimente de încredere și profunzime.

Albastru Uranian
Albastru Uranian

Albastru Fluorescent Albastru Fluorescent este un albastru deschis, strălucitor și intens, care se bazează pe lumina fluorescentă. Are o nuanță de albastru-verzui care strălucește într-un mod electric, creând o atmosferă dramatică și stârnind emoții și sentimente profunde în ochii privitorului. Acest albastru fluorescent poate fi văzut în natură, în special în lumina de apă sărată.

Acest albastru poate reda un aer modern, poate crește energia și spiritul într-o cameră pictată în această culoare, însă folosit cu moderație, în funcție de restul decorului.

Albastru Fluorescent
Albastru Fluorescent

Albastru Raței Roșii Albastru Raței Roșii este o nuanță de albastru azur, mai deschisă și mai luminoasă decât albastrul în sine, care își trage numele de la ciocul colorat unic al raței roșii. Acest albastru relaxant adaugă o notă de culoare frumoasă și veselă oricărui spațiu. Este un albastru perfect pentru a crea sentimentul de calm și de liniște într-o cameră. Este un albastru versatil și o nuanță foarte bună pentru a utiliza în amenajările interioare și exterioare.

Albastru Raței Roșii oferă o notă unică de luminozitate care îl face unul dintre preferatele oricui.

Albastru Raței Roșii
Albastru Raței Roșii

Albastru Amiral Albastru Amiral este o culoare încântătoare de albastru închis mediu, care prezintă variații intense și vibrante. Acest albastru poate fi văzut în toate speciile marine, unde prezintă tonalități profunde și subtile, umbre și nuanțe de albastru deschis și închis. Această culoare se poate vedea în adâncimea mării, în nuanțe cristaline și în umbre de albastru adânc. Albastru Amiral oferă o senzație rafinată și plină de eleganță, fiind o culoare foarte populară în modă și decor, datorită nuanțelor sale clasice și sofisticate. Își ia numele de la gradul „Amiral of the Blue” din Marina Regală a Regatului Unit. Deși acest rang a fost abolit oficial în 1864, steagul său de comandă purta aceeași culoare albastră distinctivă.

Albastru Amiral
Albastru Amiral

Albastrul Egeean Albastrul Egeean este o culoare albastră dezactivată care arată aproape gri în luminile potrivite, sugerând o nuanță tulbure, lipsită de strălucire. Deși poate fi mai tulbure decât întinderea Mării Mediterane de la care își ia numele, încă amintește puternic de adâncurile mării în timpul unei furtuni, acoperită de un val de nori plumburii și umbre. Imaginea sa în schimbare oferă un peisaj dinamic, în care predomină tonurile albastru cenușiu, întunecându-se și luminându-se din când în când.

Albastrul Aegean
Albastrul Aegean

Albastru Aero Din punct de vedere tehnic, un membru al familiei de culori verzi, Aero Blue arată mai degrabă ca o nuanță foarte palidă de teal. Această culoare tinde să fie folosită marketing, pentru sănătate și pentru mișcarea publicitară ecologică datorită nuanței sale moale, albastru verzui, foarte deschise.

Albastru Aero
Albastru Aero

Albastru Alice Albastru Alice este un ton palid albăstriu care poartă numele personajului principal din cartea Alice în Țara Minunilor scrisa de Lewis Carrol. Acest ton albastru a devenit extrem de popular, în special după lansarea filmului de animație din 1951, în care Alice apare îmbrăcată într-o rochie albastră. Această nuanță albastră este atât de palidă încât aproape că pare albă, dar asociația cu Alice este încă prezentă. Albastru Alice este o culoare versatilă care poate fi folosită atât în decorare, pictură, cât și în modă.


Albastru Alice
Albastru Alice

Albastru Aqua Foarte apropiat de culoarea unui albastru cyan adevărat, Aqua Blue este puțin mai strălucitor. Această culoare este adesea asociată cu piscine, petreceri pe plajă și alte influențe pe tema apei sau acvatice datorită tonului său strălucitor, vesel și a nuanțelor vii de vară.

Albastru Aqua
Albastru Aqua

Albastru Aquamarine În natură, albastru aquamarine este un tip specific de beril (un mineral). Culoarea Aquamarine Blue își ia numele de la acea piatră prețioasă și are o nuanță între albastru și verde. Datează încă din 1598, când a fost înregistrată pentru prima dată.

Albastru Aquamarine
Albastru Aquamarine

Albastru Arctic Acest albastru polar oferă o priveliște hipnotică, relaxând atmosfera și transformând orice loc într-o lume de basm. Cu tonul său de gheață palidă și nuanțele de albastru intens și atenuat, albastrul Arctic, puternic și profund, răcoros și liniștitor, își inspiră apele înghețate ale cercului polar, precum și reflexele albe strălucitoare ale zăpezii și gheții care plutesc pe aceleași ape încărcate de mister și magie.

Albastru Arctic
Albastru Arctic

Albastru Argentina De-a lungul secolelor, aceste culori au însemnat ceva mai mult decât o simplă simbolistică pentru Argentina; ele au reprezentat unitatea și spiritul argentinian. Este un albastru deschis și viu, strălucitor și sclipitor. În timp ce unii susțin că cele două dungi de pe steagul Argentinei reprezintă culoarea cerului argentinian, dintr-o perspectivă istorică, este mult mai probabil ca aceste culori să fi fost alese pentru a arăta devotamentul și loialitatea față de o anumită casă regală.

Albastru Argentina
Albastru Argentina

Albastru Afină În timp ce majoritatea fructelor de pădure de tipul „albastru” arată mai degrabă violet sau chiar negru în nuanță, Albastru Afină se îndepărtează de acestea, apropiindu-se mai mult de culoarea pe care unii o asociază cu bomboanele, băuturile sau alimentele care au un miros de „zmeură albastră”. Cu nuanțe ceva mai închise și mai intense decât acelea ale celorlalte fructe de pădure, Albastru Afină se poate distinge cu ușurință în mijlocul lor. Este un albastru strălucitor, cu sub tonuri violet.

Albastru Afină
Albastru Afină

Albastrul Vibrant În vreme ce ceea ce noi considerăm „albastru” poate suferi schimbări în funcție de preferințele individuale, culoarea principala a albastrului consta dintr-un ton luminos viu, revitalizator și proaspăt, fără notele subconstiente de roșu sau verde care ar ofensa tonurile de albastru vibrante și ar întuneca culoarea sa pură și limpede. Această culoare, foarte vibrantă și plină de viață, are o mare popularitate printre persoanele care îi apreciază rafinamentul și senzualitatea.

Albastrul Vibrant
Albastrul Vibrant

Albastru Francez În zilele noastre, această culoare este cel mai des întâlnită în evenimentele sportive, etalând strălucire pe pistele de curse ale Formulei 1. Încă din vechile timpuri ale secolului al XII-lea, Bleu de France a fost folosit ca simbol al Franței, al poporului său și al eminenței sale familii regale.

Albastru Francez
Albastru Francez

Albastru Grizat După cum ar putea sugera și numele, Albastru- Grizat este o culoare care se întinde pe linia dintre albastru adevărat și gri adevărat. Rezultatul este o culoare dezactivată, puțin mai închisă, care completează o parte din luminozitatea aspră a unui albastru adevărat sau neon pentru un efect mai liniștitor.

Albastru- Grizat
Albastru- Grizat

Albastru Boeing Albastru Boeing, cu inovația sa tehnologică de neegalat, a devenit simbolul de durabilitate, calitate și performanță în industria aeronautică, de-a lungul deceniilor. Compania a fost văzută de-a lungul anilor ca un mare furnizor de produse și servicii aeronautice, în special în sectorul public, unde a îmbunătățit în mod semnificativ experiența zborului. Boeing a fost, de asemenea, capabil să facă față provocărilor, să livreze soluții de călătorie în condiții de siguranță și să ofere o gamă largă de produse și soluții avansate pentru clienții săi din sectorul privat. Inovațiile Boeing au schimbat modul în care cerul este navigat și au contribuit la revoluționarea industriei aeriene de-a lungul ultimului secol.

Albastrul Boeing este culoarea oficială a Companiei aeriene.

Albastru Boeing
Albastru Boeing

Albastru Bizantin Albastrul bizantin este un amestec de albastru închis și violet care creează un ton imperial unic și bogat, care poate fi văzut în frescele și arta bizantină. Arta Imperiului Bizantin a fost marcată de culori vii și imagini expresive, pline de simboluri istorice și religioase, așa că nu ar trebui să fie surprinzător faptul că albastrul bizantin ar trebui să aibă aceeași strălucire caracteristică care a ajutat la stabilirea impactului pe care Imperiul Bizantin l-a avut în istorie, și care a dat numele acestei culori.

Albastrul Bizantin
Albastrul Bizantin

Albastru de Capri Acest albastru viu este o imagine a frumuseții naturii și a emoțiilor induse de mare. Numit după cerul și mările orbitoare și cristaline care înconjoară insula fermecătoare Capri de pe coasta de sud a Italiei, Capri Blue este un albastru strălucitor, strălucitor, care are o strălucire aproape de bijuterie. Acesta emană o briză proaspătă și un farmec debordant, fiind viu, vesel, visând la întinderea apelor.


Albastru de Capri
Albastru de Capri

Albastrul Cerulean A fost înregistrată pentru prima dată ca o culoare în 1590, fiind un ton de albastru deschis și foarte cald. Numele culorii derivă din cuvântul latin caelum, care înseamnă cer, și a fost foarte favorizat de pictorii impresioniști la sfârșitul anilor 1800. Această culoare delicată și blândă a fost folosită în picturile lor pentru a sugera aventurile romantice și eliberatoare ale vieții în aer liber. Caelum a capturat întotdeauna imaginația oamenilor și a rămas una dintre cele mai populare culori pentru a fi folosită în pictură.

Albastrul Cerulean
Albastrul Cerulean

Albastrul de Clor Dacă ați fost vreodată într-o piscină ore îndelungate, probabil că sunteți familiarizat cu tonurile de albastru strălucitor și senin ale albastrului de clor care se revarsă în bazin. Clorul din piscine este, de obicei, suficient de diluat pentru a oferi o nuantă destul de palidă și delicată, îmbinându-se cu luciul cald al apelor încălzite, oferind o senzație de liniște și relaxare.

Albastrul de Clor
Albastrul de Clor

Albastru de Cobalt

Este un pigment sintetic mineral din aluminat de cobalt descoperit pentru prima dată în 1802 de către chimistul francez Louis Jacques Thenard. A fost numit „culoarea mileniului” de către marile companii de culori, fiind o nuanță vibrantă și modernă, și este o alegere populară atât pentru artiști, cât și pentru decoratorii de interior. Această culoare uimitoare se poate adapta oricărei încăperi, fie că este vorba de o casă sau de un birou, și poate aduce stilul și culoarea preferată în orice loc.


Albastru de Cobalt este o culoare foarte rezistentă la căldură și lumină, folosită în vopsele fine pentru artiști, atât în ​​ulei, cât și în acuarelă.

Albastru de Cobalt rămâne mereu la modă și poate fi folosită pentru a adăuga farmec și veselie oricărui spațiu. Vincent van Gogh i-a scris fratelui său Theo: „Albastrul de cobalt este o culoare divină și nu este nimic mai frumos care să creeze o atmosferă . "


Albastru de Cobalt
Albastru de Cobalt

Albastru Cyan Este cel mai apropiat de albastrul "real" sau autentic, așa cum îl pot reproduce majoritatea ecranelor digitale sau computerelor. Litera C din combinația CMYK înseamnă "cyan" și măsoară cantitatea de albastru cyan prezentă în orice nuanță sau culoare, ceea ce înseamnă că aceasta reprezintă cel mai exact și vibrant albastru pe care le putem obține cu ajutorul acestor tehnologii.

Acest albastru poate fi folosit atât pentru imaginea fizică cât și digitală, oferind o senzație de profunzime și adâncime în culorile create.


Albastru Cyan
Albastru Cyan

Albastrul Închis Albastrul închis oferă o abordare mai întunecată și misterioasă a strălucirii orbitoare ale tonurilor de albastru clasic și înfrumusețat, ceea ce face ca acesta să fie una dintre cele mai populare nuanțe în industria designului. Acest albastru închis emană o frumusețe aparte, o nuanță unică și o vibrație caracteristică în spațiul de design și pictură.

Albastrul Închis
Albastrul Închis

Albastru Delft Se referă la o nuanță de albastru specifică, cea mai des întâlnită pe faianța olandeză glazurată. Această nuanță a primit numele de albastru Delft, după orașul olandez, în care meșteșugarii specializați în producția de ceramică glazurată au reușit să obțină această culoare prin amestecul diferiților pigmenți de cobalt într-o glazură.

Albastrul Delft
Albastru Delft

Albastru Denim Cei mai mulți dintre noi au o pereche de blugi preferată din denim, pe care ne place să o purtăm în mod regulat. Culorile blugilor pot varia de la albastru închis până la albastru deschis, de la gri la negru. Cu toate acestea, Denim Blue este adesea considerat culoarea „clasică” pentru aceste articole de îmbrăcăminte. Așa cum se spune adesea, unii purtători de blugi „nu se îmbracă în alte culori”, deoarece Albastru Denim este foarte versatil și poate fi purtat cu orice.

Albastru Denim
Albastru Denim

Albastru Rață Evident, rațele în sine nu sunt albastre, dar dacă ați văzut vreodată o rață obișnuită, probabil ați observat nuanțele unice și strălucitoare de albastru-verde pe care rațele masculi în special le dețin adesea printre penele lor. Aceste nuanțe vii și variate de albastru-verde sunt unice și se schimbă ușor în funcție de lumina soarelui sau a altor surse de lumină. Acestea oferă un aspect strălucitor și distinct față de restul culorilor de pe corpul rațelor, făcându-l ușor de recunoscut.

Albastru Rață
Albastru Rață

Electric Indigo În ciuda faptului că această nuanță de albastru are un ton clar de violet, Electric Indigo este strălucitor, viu și plin de energie. Acesta reușește să atragă privirea prin intensitatea sa, fiind o culoare specială și puternic remarcată prin toate celelalte nuanțe de albastru.

Electric Indigo
Electric Indigo

Albastru Facebook Facebook Blue este adesea considerat una dintre cele mai distinse, recunoscute și în mod special remarcabile nuanțe de albastru găsite astăzi în întreaga lume. Aceasta poate fi văzută în logo-ul Facebook, precum și în alte produse și servicii ale acestuia, ceea ce face ca Facebook Blue să fie o gamă de culoare foarte recunoscută și populară.

Albastru Facebook
Albastru Facebook

Albastru Glaucous Albastru Glaucous se referă la o culoare închisă și sumbră, apropiată de gri, luându-și numele din latinescul glaucus, care înseamnă "Gri". Această culoare de albastru-gri adânc poate fi întâlnită în natură, fiind adesea folosită pentru a descrie penajul păsărilor, blana și penele, sau pietrele și mineralele. De asemenea, această culoare este utilizată în mod frecvent pentru a descrie diverse creaturi marine, este des întâlnită în artă, arhitectură și design interior pentru a adăuga un sentiment de profunzime și mister.

Albastru Glaucous
Albastru Glaucous

Albastrul Înghețat Albastrul Înghețat se caracterizează prin natura sa foarte reflectorizantă si strălucitoare, ceea ce îl face asemănător cu Albastrul Cer.

Albastrul Înghețat are capacitatea de a reflecta lumina si de a crea o atmosfera rece, dar plăcută și relaxantă. Tonul de albastru este perfect pentru orice decor interior, oferind o notă de eleganță și lux printr-o atmosferă primitoare în orice spațiu, pictură sau proiect.

Albastrul Înghețat
Albastrul Înghețat

Albastru Indigo Culoarea Albastru Indigo se referă la pigmentul în sine, ce poate avea o varietate de nuanțe, de la un albastru închis la un albastru-violet. Romanii antici și alte civilizații vechi au considerat această culoare albastru închis, ca fiind un simbol al puterii, al înțelepciunii și al celor mai profunde sentimente. Această culoare a fost folosită în decorarea caselor și a catacombelor, iar în anumite culturi se credea că oferă protecție spirituală. În prezent, această nuanță de albastru a devenit o culoare modernă, care este folosită în mod regulat în modă, în artă și în designul interior.

Albastru Indigo
Albastru Indigo

Albastru Iris Albastru Iris este o culoare profundă și mai întunecată, dar totodată vibrantă. Este culoarea irișilor albaștri pe care îi veți vedea crescând în mod natural în grădini și câmpuri. Acest albastru intens poate fi folosit pentru a crea o senzație de liniște și calm, relaxare și împlinire.

Este o culoare misterioasă, care poate aduce profunzime oricărei picturi.

Albastru Iris
Albastru Iris

Albastru Lapis - Lazuli Denumirea culorii provine de la Piatra Lapis - Lazuli, considerată o piatră prețioasă, cu mici pete de aur care ies în evidență pe albastrul profund. Albastru Lapis își ia numele de la această magnifică piatră de culoare albastru închis, care a fost odinioară foarte apreciată de către egipteni. Deși a fost o piatră extrem de populară în Egiptul Antic, pe teritoriul Egiptului nu există zăcăminte de lapis lazuli. Cele mai apropiate și, de altfel, cele mai mari mine din lume au fost dintotdeauna cele din Afganistan, de unde se extrage lapisul de cea mai bună calitate.

Lapis - Lazuli a fost supranumită piatra Cerului sau piatra Adevărului, fiind una dintre cele mai vechi și mai iubite pietre pretioase din lume.

Chiar și numele său are o etimologie care îi definește povestea: lapis, care înseamnă „piatră” în latină, și lazaward, „cer” sau „rai” în arabă.

Lapis lazuli te captivează cu un albastru profund, aproape mistic, cu sclipiri aurii și fine precum constelațiile de stele.

Piatra lapis lazuli a fost ridicată la rang de cinste în arta bijuteriilor și a machiajului, cât și în artele frumoase, fiind utilizată în mai multe feluri.

Desigur, era prezentă în bijuterii și amulete sacre, dar a fost folosită și ca pudră, precum în celebrul machiaj al Cleopatrei, și colorant pentru veșmintele celor care își etalau astfel statutul de origine divină.

Albastru Lapis - Lazuli
Albastru Lapis - Lazuli

Albastru Magic

Notele liniștitoare și ușor atenuate ale acestei nuanțe albastre au o calitate de restabilire, fiind asociate cu utilizatorii din mass-media din întreaga lume. Această culoare diafană aduce o stare de calm și serenitate, ideală pentru a curăța spațiul de energie negativă și de a aduce armonie spirituală. Ea transmite profunzime și mister, fiind un simbol al misterelor, al magiei și al supranaturalului. Acest albastru evocă sentimentul de aventură și de explorare, amintind de încercările de a descoperi adevărata magie din lumea în care trăim.

Albastru Magic
Albastru Magic

Albastru Majorelle Este un albastru uimitor, strălucitor, intens, numit după celebrul artist francez Jacques Majorelle. Acesta s-a inspirat din frumoasă artă și arhitectură marocană. Albastru Majorelle este o culoare profundă, vibrantă și intensă, care se poate vedea în multe locuri pe străzile Marocului, transformându-se într-o experiență uimitoare și unică pentru cei care vin pentru a o vizita. Acest albastru incomparabil este o culoare plină de personalitate care poate fi folosită în mai multe moduri, de la decorarea unui dormitor la a scoate în evidență o mică piesă de mobilier, la picturi cu adevărat remarcabile.

Albastru Majorelle
Albastru Majorelle

Albastru Marian Albastru Marian este un albastru deschis, pal și strălucitor, care își ia numele de la asocierea cu Fecioara Maria. Este un albastru cald, îmbietor și captivant, care poate aduce lumina și seninătate în orice spațiu. Acest albastru a fost folosit în mod tradițional pentru a decora bisericile și catacombele creștine, simbolizând credința și devotamentul față de Fecioara Maria și aducând în același timp, un sentiment de pace și liniște. Acum, albastru Marian este folosit pentru a decora spații interioare, precum case, dormitoare pentru copiii agitați, hoteluri și spa-uri, oferind un sentiment de liniște și confort încărcat de spiritualitate. În arta medievală, Maria era adesea înfățișată purtând un albastru deschis pentru a simboliza puritatea, precum și importanța ei, deoarece albastrul era de obicei rezervat celor de rang înalt.

Albastru Marian
Albastru Marian

Albastru Mediu Nu la fel de închis și sumbru ca albastrul închis sau la fel de intens și strălucitor ca albastrul obișnuit, albastrul mediu este o variație intermediară care aterizează undeva la mijloc, oferind o culoare calmă și relaxantă, dar totuși captivantă și strălucitoare. Albastrul mediu poate aduce o notă de profunzime și relaxare oricărui spațiu sau oricărei picturi, dar și o notă veselă și lumină.

Albastru Mediu
Albastru Mediu

Albastru Mediu Piatră Este una dintre cele mai cunoscute nuanțe de albastru și este numită după o piatră gri-albastru găsită în toată Europa. Acest tip de albastru are adăugat tonuri intense de albastru, amplificând tonurile de albastru ale culorii tipice ardezie. Rezultatul este o nuanță mai strălucitoare și mult mai vibrantă, cu subtonuri subtile de violet și gri, care oferă un contrast frumos în orice decor. Albastru Mediu Piatră poate fi folosit în amenajări interioare, îmbrăcăminte sau chiar în artele grafice. Acest albastru minunat și unic poate fi văzut în multe locuri, aducând un sentiment de liniște și calm.

Albastru Mediu Piatră
Albastru Mediu Piatră

Albastru Milenium Culoarea Albastru Milenium poate aduce in aminte de misterele si tainele universului și poate inspira speranța și curiozitatea. Este o alta culoare albastru intens, cu adâncimi suficiente pentru a trece aproape ca neagră. Aceasta umbră de albastru are un aspect de profunzime și aduce privitorului în minte vastitatea infinitului spațiu cosmic și travaliul exigent necesar pentru a ajunge chiar și la cei mai apropiați vecini ai noștri din sistemul solar.

Albastru Milenium
Albastru Milenium

Albastru Munsell Munsell Blue este un nume iconic, creat după Albert Henry Munsell, un artist de renume, inventator talentat și profesor influent care a dezvoltat un sistem de clasificare a culorilor timpuriu și inovator. Acest sistem se bazează pe trei dimensiuni pentru descrierea culorilor, și anume: nuanța, saturația și luminozitatea, care au ajutat la punerea culorilor în categorii distincte. Acest sistem de clasificare a culorilor a devenit unul dintre cele mai respectate și folosite în lumea designului și a artelor vizuale.

Albastru Munsell
Albastru Munsell

Albastru Neon Albastru Neon este un element de bază al portofoliilor de design interior.

Această nuanță intensă și strălucitoare de albastru redă un sentiment de energie și vitalitate. Este un albastru rece care poate crea o atmosferă vibrantă.

Albastru Neon poate fi folosit cu succes în cadrul unei varietăți de proiecte de design interior, îmbunătățind dramatic și aducând o notă de curiozitate interioarelor. Acest albastru strălucitor este un element esențial al design-ului de astăzi, în picturile moderne și abstracte.

Albastru Neon
Albastru Neon

Albastrul Non-Fotografic Este o nuanță profund deschisă de albastru care a devenit foarte populară printre artiștii grafici, artiștii tradiționali și editorii de artă datorită faptului că această culoare nu apare în majoritatea filmelor camerelor. Nu este ușor de obținut, necesitând cunoștințe avansate de colorare și de corectare a culorilor, dar rezultatele sunt de obicei remarcabile. Albastrul non-fotografic oferă o gamă largă de tonuri și nuanțe, oferind artiștilor o mulțime de opțiuni creatoare. Acest lucru face ca această nuanță să fie foarte versatilă și să poată fi folosită în multe contexte diferite, de la proiecte de afaceri la proiecte de artă mai creative. Din acest motiv, albastrul non-fotografic a devenit una dintre cele mai populare nuanțe în ceea ce privește orice tip de creație artistică.

Albastrul Non-Fotografic
Albastrul Non-Fotografic

Albastrul Oceanului Albastru Oceanului - aceasta este nuanța intensă și luminată de verde-albastru pe care obișnuim să o asociem culorii oceanului. Dacă ai luat vreodată în mâinile tale apă de mare, poate că ți-ai dat seama că oceanul nu are o singură culoare, ci este în schimb reflectarea cerului de deasupra. Oceanul are adesea o paletă largă de culori, de la albastru închis până la albastru deschis, verde strălucitor și chiar albastru turcoaz. Acestea sunt reflectate în apă și schimbă în funcție de lumina soarelui sau de adâncimea și circulația apei. Albastru Oceanului poate fi însă descris cel mai bine ca fiind un verde albastru strălucitor și vibrant, pe care majoritatea oamenilor îl asociază cu această culoare a mării.

Albastru Oceanului
Albastru Oceanului

Albastrul Universității din Oxford Universitatea Oxford are culoarea sa oficială, care este un albastru îndrăzneț și dramatic care face parte din brandingul său din 1829. Albastru Oxford este numit în mod obișnuit "Oxford Blue" și poate fi văzut pe multe dintre logo-urile și simbolurile oficiale ale universității. Acest albastru închis se remarcă în orice context și aduce o notă de autoritate și prestigiu asociat cu universitatea.

Albastru Universității din Oxford
Albastru Universității din Oxford

Albastrul Oceanului Pacific Albastrul profund al Oceanului Pacific adăpostește adesea multe nuanțe și tonuri diferite, dintre care unele sunt adânci și bogate în umbre. Cu toate acestea, albastrul Pacific, ca și culoare, evocă apele și valurile ușor verzi, ușor gri, care sunt adesea văzute sclipind sub razele soarelui, transformându-se în turcoazuri și turcoazuri vii, purpuri sau albastru-verzui. Albastrul Pacific este, fără îndoială, una dintre cele mai spectaculoase culori ale oceanului.

Albastru Oceanului Pacific
Albastru Oceanului Pacific

Albastru Păun Păunii au fost de mult timp prețuiți și admirați pentru penajul lor de un albastru vibrant, și pentru afișarea lor uluitoare de culori. Această culoare albastru a păunilor a servit ca inspirație pentru nuanța specială. Această culoare unică are câteva note clare și vii de verde, care adaugă un plus de vitalitate.

Albastru Păunilor
Albastru Păunilor

Albastru Persan Albastru Persan, numit astfel datorită preferinței coloratului intens pe care mulți artiști persani timpurii l-au exprimat, se regăsește în nenumărate lucrări de ceramică și pictură.

Conține frumoase nuanțe albastre ale mării, cu adaos de coloranți indigo.

Numele său derivă din sarea albastră de stâncă din Persia, extrasă în mod natural din lacul sărat Semnan, din Iran. Se pare că prima utilizare a acestei culori datează din 1669.

Acesta poate fi caracterizat ca un albastru intens și strălucitor, viu și captivant, care a fost adesea asociat cu lapis lazuli, această piatră de preț numită și "cerul cerului". Albastru Persan este unul dintre cele mai populare și căutate culori în aceste domenii, din cauza aspectului său desăvârșit și luminozitatea sa care poate aduce amintirea frumuseții și rafinamentului Orientului.

Albastru Persan
Albastru Persan

Albastru Phthalo Albastru Phthalo poate fi folosită pentru a adăuga adâncime și intensitate în orice lucrare de artă, de la pictură la sculptură. Albastru Phthalo este un pigment sintetic remarcabil, puternic, intens, rezistent la lumină,

folosit în cerneluri, materiale plastice și multe utilizări industriale.

Albastru Phthalo
Albastru Phthalo

Albastru Picotee Albastru Picotee este un nume impresionant pentru orice floare care are un contur distinct în jurul marginilor petalelor sale diferit de restul culorii florii. Acest contur contrastant poate varia de la alb la negru, dar cel mai adesea este asociat cu florile Zorele, care au un albastru purpuriu viu. Acest albastru purpuriu se contopeste armonios cu celelalte nuante ale florii, adăugând un plus special de frumusețe și rafinament.

Albastru Picotee este o floare uimitoare și o adăugare minunată la orice grădină, deoarece îmbină frumusețea și stilul cu florile sale unice și colorate. Picturi florale deosebite.

Albastru Picotee
Albastru Picotee

Albastru Polinezian Albastru Polinezian este o nuanță închisă, intensă de albastru care își ia numele de la apele adânci și cristaline care înconjoară Insulele Polineziene, inclusiv Hawaii, Noua Zeelandă și Samoa Americană. Această nuanță de albastru se regăsește în natură, încercând să capteze strălucirea colorată a mării, care se îmbină cu cerul senin. Este o culoare profundă, liniștitoare și opulentă, care aduce cu sine un sentiment de relaxare și bucurie.

Albastru Polinezian
Albastru Polinezian

Albastru Savoy Glorioasa culoare Albastru Savoy este o nuanță albastră strălucitoare și bogată, care a fost întotdeauna asociată cu Casa Savoy, cea mai importantă și mai influentă dinastie regală ce a condus cea ce este astăzi Italia. Acesta a fost un simbol al puterii și al autorității lor înapoi în timpuri istorice, și în timp ce Casa Savoia a fost oficial destituită în 1946, culoarea Albastru Savoy rămâne ca o amintire puternică a bogatei moșteniri monarhice a Italiei. Este un simbol al istoriei și al nobleței Italiei și este folosit în mai multe moduri în pictură, arhitectura și designul italian contemporan.

Albastru Savoy
Albastru Savoy

Albastru Ardezie Albastru Ardezie, poartă numele de ardezie, un tip de rocă vulcanică,. Se găsește în cantități mari în Spania și în alte părți ale Europei. Această piatră este compusă din minerale precum feldspatul albastru și silicatul de fier ce oferă această culoare insolită albastru gri. Ardezie se fracturează ușor în plăci sau foi și poate fi folosită pentru amenajarea peisajelor, pavarea aleilor, precum și construirea unor structuri durabile. Este rezistentă la intemperii și oferă un aspect natural și elegant. Nuanță ușor indigo, caldă oferă eleganță oricărei picturi.

Albastru Ardezie
Albastru Ardezie

Albastru Spaniol Albastru Spaniol este o nuanța veselă și vie de azur în loc de un albastru tradițional. Desi poate părea mai apropiat de albastru decât azurul, este deosebit de popular în multe țări vorbitoare de spaniolă, de unde și-a tras numele. Acest albastru viu și strălucitor se combină de minune cu mai multe nuanțe de culori, de la piersici luminoase la culorile pastelate dulci.

Albastru Spaniol
Albastru Spaniol

Albastru de Molid Molizii sunt răspândiți în mare parte din lume și sunt caracterizați prin acele și țepii care îi înconjoară. Acestea au o culoare verde intensă, ce se schimbă în timpul anului, devenind albastru înghețat, conferindu-i acestui conifer renumele. Această schimbare a culorii oferă un aspect unic acestei specii de conifere, care poate fi admirată în toate anotimpurile.

Albastru de Molid
Albastru de Molid

Albastru Piatră Este o nuanță de albastru foarte distinctă, ce se apropie mai mult de partea cenușie a culorii. Această nuanță delicată are mereu indicii de verde și galben, care conferează un aspect de învechit, un aer neobișnuit și interesant. Acest albastru pietricos este o culoare pe care cu siguranță nu o vei vedea în fiecare zi, dar oferă originalitate in orice pictură și design.

Albastru Piatră
Albastru Piatră

Albastru de Voroneț

Albastru de Voroneț își atestă denumirea din culoarea albastră unică în lume, folosită în Pictura exterioară a Mănăstirii Voroneț, ridicată în anul 1488 în doar 3 luni și 3 săptămâni, ctitorie a lui Ștefan cel Mare.

Cercetătorii au descoperit că la baza albastrului de Voroneţ se află piatră albastră numită azurit, însă formula completă a culorii este încă învaluită în mister. Cert este faptul ca aceasta culoare are o stabilitate deosebită si rezistență îndelungată la lumină, raze UV și interperii.

Albastru de Voroneț
Albastru de Voroneț

Albastru Twitter Albastru Twitter este unul dintre cele mai recunoscute și indiscutabile nuanțe de albastru pe care o folosește în mod specific Twitter pentru brand-ul propriu și pentru produsele sale oficiale. Această nuanță distinctă de albastru se distinge printr-o notă veselă și energică, reprezentând caracterul unic și optimist pe care Twitter îl împărtășește lumii. Nuanța de albastru a devenit instantaneu recunoscută și populară, oferind brand-ului Twitter un simbol vizual puternic pentru a-și promova produsele, serviciile și mesajele sale.

Albastru Twitter
Albastru Twitter

Albastrul Ultramarin Albastrul Ultramarin este un albastru adevărat și profund, care are o strălucire și saturație unică. Numele său provine din cuvântul latin „ultra” care înseamnă „dincolo de”, referindu-se la nuanțele intense și profunde de albastru. Acest albastru Unic se poate găsi în toate formele de artă, de la picturi până la sculpturi și ceramica. Culoarea este folosită, de asemenea, în moduri variate în modă, decorare și design - fiind una dintre cele mai puternice și mai creatve culori. Albastrul Ultramarin este o culoare specială, vibrantă, încântătoare și o adevărată comoară pentru cei care o apreciază.

Albastrul Ultramarin
Albastrul Ultramarin

Albastru Violet Dacă ați avut prilejul să vedeți vreodată o violetă (floare) în natură, știți că aceasta este adesea închisă la culoare și mai aproape de violet decât de albastru. Cuvântul „violet” a fost folosit în trecut pentru a descrie obiecte sau culori pe care astăzi le-am considera albăstrui, așa că această nuanță închisă, vorbind strict despre culoare, poate fi considerată albastru violet.

Albastru Violet
Albastru Violet

Albastru VISA Cei mai mulți dintre noi au văzut reclame pentru diferite planuri de economii Visa și carduri de credit sau de debit de-a lungul anilor.

VISA este o corporație americana care activează în domeniul financiar bancar și care a patentat culoarea sa albastra oficială.

Albastru VISA
Albastru VISA

Albastru Cer Senin Albastru Cer Senin este o culoare specială și încântătoare, sugerată chiar și de nume. Acesta se deosebește de Albastru Cer prin tonurile sale strălucitoare, vii și bogate, care îți amintesc de un cer însorit și curat, fără pic de nor, la sfârșitul lunii octombrie. Când vezi această culoare, simți calmul și liniștea unui cer senin, întins pe deasupra ta, care te poartă în lumea imaginației.

Albastru Cer Senin
Albastru Cer Senin

Albastru YInMn A fost descoperit în 2009 și este un albastru vibrant produs în mod natural prin combinația de ytriu, indiu și mangan.

YInMn Blue ( Y pentru itriu , In pentru indiu și Mn pentru mangan ), cunoscut și sub numele de Mas Blue este un pigment albastru anorganic descoperit accidental de către studentul de cercetare Andrew Smith în laboratorul profesorului Mas Subramanian de la Universitatea de Stat din Oregon în 2009.

Culoarea nu se estompează în timp și este mai sigură decât alți pigmenți naturali.

YInMn Blue este considerat din toate punctele de vedere o culoare pură și este ultima nuanță albastră care a fost sintetizată.

Albastru YInMn
Albastru YInMn

Albastru Alaska Albastru Alaska este una dintre cele mai frumoase nuanțe de albastru pe care le poți găsi. Este foarte asemănător cu albastru înghețat, dar poartă unele diferențe subtile, în care includ nuanțe verzi care reflectă bogata vegetație și peisajele minunate de tundră înfloritoare din Alaska. Această nuanță de albastru poate fi văzută peste tot în Alaska, de la oceanul înghețat până la munții înalți și văile înverzite. Deși este o nuanță mai rece, precum ii este denumirea aduce mai multă viață și bucurie în orice peisaj.

Albastru Alaska
Albastru Alaska

Pe Tine, care nuanță de Albastru te atrage mai mult?

💙


Comments