top of page
Caută

Culori si Mediumuri acrilice Lefranc Bourgeois

Actualizată în: 15 oct. 2023


Pictura, o minunată călătorie în lumea culorilor transcende viața artistului prin materialele pe care acesta le folosește în a crea adevărate opere de artă.

Fondat în urmă cu 300 de ani, Lefranc Bourgeois a realizat o legătură strânsă între om și pictură.

Căutarea materialelor ideale îl inspiră pe Lefranc Bourgeois să ofere mai mult decât culoare: textura transformată în emoție, unde finețea și eleganța permit artiștilor să îmbogățească felul în care pictează.


LEFRANC BURGEOIS

Eliberează-ți emoțiile


LEFRANC BOURGEOIS

Destine împletite


Transmisă din tată în fiu de mai bine de 300 de ani, pasiunea pentru culori a familiei Lefranc a marcat istoria Artei.


Istoria Lefranc Bourgeois prinde rădăcini în 1720, când, din întâmplare, chimistul Charles Laclef, strămoșul familiei Lefranc, a fost introdus în producția de culori. El devine furnizorul pictorului Chardin care locuia deasupra magazinului familiei. Această colaborare dintre cei doi face parte din dorință profundă de a sprijini artiștii cât mai aproape de nevoile lor.

Compania a continuat să devină una dintre cele mai bune mărci de vânzare de materiale plastice. Lefranc a inventat, definit și împins limitele standardelor de calitate pentru pictura în ulei.


Aproape două secole mai târziu, o altă întâlnire a schimbat viitorul picturii: de data aceasta între Charles Laclef (Lefranc) și Joseph Bourgeois.

Viziunea comună a lui Lefranc și a lui Bourgeois asupra artei și industriei a dus la reunirea celor două companii în 1965, în ceea ce a fost o fuziune a artei și științei în beneficiul fiecărui artist.CULORI ACRILICE FINE

Culori și aditivi pentru creativitate fără sfârșit

Încă din prima zi, Lefranc Bourgeois a căutat să facă din fiecare culoare mai mult decât o nuanță: un amestec vibrant și profund de textură și emoție. Compania a știut întotdeauna importanța de a aduce culoarea la viață și de a oferi fiecărui artist posibilitatea de a-și transcende emoțiile, arta. De mai bine de 300 de ani, Lefranc Bourgeois continuă să inoveze, pentru a facilita libertatea absolută de exprimare artistică pentru artiștii de pretutindeni.

Pentru a continua să permită fiecărui pictor să îmbunătățească modul în care pictează, compania a dezvoltat o gamă selectă de aditivi pentru acrilice. Precizia acestor aditivi sporește culoarea și îi permite artistului să își dezvolte imaginația fără margini.

Cu ajutorul acestor aditivi, pictorii sunt capabili să transforme fiecare nuanță într-o materie de culoare, printr-o multitudine de efecte, texturi și efecte de lumină și profunzime. Nuanța devine un material versatil, adaptabil si multiform, pigmenții lăsând o amprentă de durată pe fiecare pânză.

Acrilic fin. O culoare acrilică. Un aditiv. Creativitate nesfârșită.

Lefranc Bourgeois culori acrilice fine [PREZENTARE 750ML-CULOAREA ROSIE]
PREZENTARE CULORI ACRILICE MAGENTA 750ML LEFRANC BOURGEOIS

ELIBEREAZĂ-ȚI EMOȚIILE

Pictură acrilică


Numeroasele mișcări artistice, tehnici și maniere de exprimare vizuală mărturisesc bogăția istoriei artei. Vopseaua acrilică este una dintre revoluțiile care a marcat istoria artei moderne: o culoare cu potențial de a crea textură, material și formă. Prin aditivi acest potențial este eliberat pe deplin.

Deoarece pigmenții sunt combinați cu o rășină sintetică, pasta se usucă mai repede și este mai rezistentă la timp. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că toate culorile pot fi amestecate perfect între ele. Acest lucru face ca aceste culori acrilice să fie ușor de utilizat, creând posibilități infinite.

Pentru a răspunde nevoilor artiștilor și tehnicilor acestora, Lefranc Bourgeois a reproiectat și modernizat compoziția formulei sale acrilice. Gama este acum mai precisă în ceea ce privește culoarea și textura, în conformitate cu utilizarea în continuă evoluție a culorii.

Lefranc Bourgeois se angajează să lucreze mână în mână cu specialiști de top în domeniu – inclusiv pictori, profesioniști și oameni de știință – pentru a-și produce vopselele.


Lefranc Bourgeois culori acrilice Fine [CULOAREA ROSU PRIMAR 200ML]
PREZENTARE CULORI ACRILICE ROSU PRIMAR 200ML LEFRANC BOURGEOIS

CULORI ACRILICE FINE

Noua paletă de culori


O gamă mai precisă și mai coerentă de 50 de nuanțe excepționale fabricate în Franța, cu 23 de culori cu un singur pigment pentru o amestecare mai pură și mai eficientă - permițând pictorilor să-și recreeze cu ușurință culorile preferate.


CATALOG GAMA CULORI ACRILICE
.pdf
Download PDF • 1.86MB

NOUA FORMULĂ ACRILICĂ FINĂ

Artă și pictor în perfectă armonie

Scopul lui Lefranc Bourgeois este de a menține o înțelegere profundă a nevoilor și stilurilor pictorilor, iar compania a lucrat îndeaproape cu artiști pasionați și profesioniști pentru a-și adapta gama de culori și pentru a îmbunătăți consistența texturilor.


Textură

Noua formulă acrilică oferă acum fiecărui pictor șansa de a combina tehnica cu plăcerea.

• O textură nouă, mai densă, care păstrează urmele de pensulă.

• O textură mai omogenă între culori facilitează gestualitatea picturii și accentuează precizia mărcilor și nuanțelor.

• Compoziție mai bună a rășinii: uscare mai rapidă și întărire mai bună, cât și o bună rezistență în timp.

Culoare

Noua formulă celebrează frumusețea culorilor.

• Pigmenți de calitate superioară, selectați meticulos de chimiștii Lefranc Bourgeois.

• Pigmentare mai puternică: oferă niveluri mai ridicate de puritate.


CULORI NOI

O gamă mult mai precisă


În această gamă au fost introduse șase culori noi. Dezvoltate pentru a răspunde nevoilor pictorilor și cerințelor picturii moderne, aceste culori aduc o mai mare coerență gamei acrilice Lefranc Bourgeois. Culorile pot fi amestecate între ele, oferind posibilitatea de a crea noi amestecuri, extinzând paleta bogată de nuanțe.


De la stânga la dreapta LIGHT NAPLES YELLOW, REX BLUE , PINK, VERONESE GREEN, PALE VIOLET, INDIAN YELLOW.


Lefranc Bourgeois culori acrilice fine [GAMA DE 6 CULORI NOI ORIGINALE]. De la stânga la dreapta LIGHT NAPLES YELLOW, REX BLUE , PINK, VERONESE GREEN, PALE VIOLET, INDIAN YELLOW.
GAMA DE ȘASE CULORI ORIGINALE LEFRANC BOURGEOIS

ADUCEREA MATERIALULUI LA VIAȚĂ

Aditivii


Combinând chimia cu arta, utilizarea aditivilor este o tehnică complexă care acum a fost simplificată prin inovațiile Lefranc Bourgeois.

Ca parte a unei abordări care se concentrează pe sprijinirea artiștilor, Lefranc Bourgeois a luat decizia de a-și reorganiza gama, astfel încât produsele să fie prezentate mai clar și mai coerent, pentru a oferi o înțelegere mai profundă a modului în care sunt utilizate.

Lucrând îndeaproape cu pictorii, compania și-a rearanjat complet gama de aditivi în funcție de categoria de utilizare, astfel încât acum este posibil să se obțină posibilități creative mai mari, prin efectul texturii sau finisajului.


Lefranc Bourgeois culori acrilice fine [750ML SAHARA YELLOW LANGA ADITIV]
VOPSEA ACRILICA FINA LEFRANC BOURGEOIS 750MLINTRODUCEREA GAMEI DE ADITIVI ACRILICI FINI

Se lucrează în trei etape


Pentru a permite pictorilor să progreseze pas cu pas, aditivii Lefranc Bourgeois au fost împărțiți în trei categorii:


1. PREGĂTIRE SUPORT PICTURAL

Această primă categorie de grunduri le permite pictorilor să-și înceapă munca prin pregătirea suprafeței picturale.


2. CREARE EFECTE

Această a doua categorie de aditivi le permite pictorilor să creeze mai multe efecte de volum: dense, fine și transparente, mate sau lucioase, creând unicitate din fiecare pictură..


3. PROTECȚIE

Această a treia categorie de aditivi le permite artiștilor să ofere picturii o notă finală prin sigilarea acesteia, cu finisaje care îmbunătățesc opera de artă și o protejează împotriva efectelor timpului.

Lefranc Bourgeois culori acrilice fine [Prezentați trei aditivi, după cum urmează: Medium acrilic fluid de intarziere, mediu acrilic fluid strălucitor pentru  a creea efect de gheata, lac final de protectie strălucitor]
PREZENTARE ADITIVI LEFRANC BOURGEOIS


1. PREGĂTIRE

Pregătiți-vă culoarea, amorsați suprafața picturală.


Un pictor își începe munca prin pregătirea suprafeței picturale.


LIANT DE GEL MULTI-EFECT

Acest liant de gel iconic și unic, semigros, are mai multe efecte. Diluat cu apa, devine un grund fin, cu aceleasi caracteristici ca si gesso, putând fi folosit pentru colaje ușoare. Nediluat, poate fi folosit pentru a crea colaje și poate susține materiale relativ grele. Acest aditiv care nu îngălbenește și este de neșters (impermeabil) permite artiștilor să lipească, să întărească, să sculpteze și să modeleze vopseaua. Este foarte concentrat și, printre alte caracteristici, sporește puterea de acoperire a culorilor acrilice.

Este incolor, cu un finisaj satinat și poate fi amestecat cu orice culoare sau amestec de pigmenți, permițând artiștilor să-și creeze propriile culori.

Textura: gel.

Finish: opac.

Timp mediu de uscare.

Cantitate: 500ml/ 1l.

Lefranc Bourgeois liant acrilic cu gel multiefect
LIANT GEL MULTI-EFECT LEFRANC BOURGEOIS


Lefranc Bourgeois Liant acrilic cu gel multiefect [PREZENTARE PIETRE IN LIANT]
PREZENTARE ADERARE A PIETRELOR LA LIANTUL GEL MULTI- EFECT LEFRANC BOURGEOIS


LEFRANC BOURGEOIS GESSO ALB-WHITE GESSO
LEFRANC BOURGEOIS GESSO BLANC

GESSO ALB - WHITE GESSO


Grund pentru o varietate de suprafețe absorbante de vopsire. Grund perfect opac, mat și care nu îngălbenește. Poate fi colorat cu vopsea acrilică și diluat cu apă. Când este uscat, este rezistent la apă și lumină.

Textura: semi lichid.

Finish: opac.

Timp scurt de uscare.

Cantitate: 500ml/ 1l/ 2.5l.

LEFRANC BOURGEOIS MORTAR DE STRUCTURĂ FINE ART
LEFRANC BOURGEOIS MORTIER DE STRUCTURE BEAUX - ARTS

MORTAR DE STRUCTURĂ FINE ART


Perfect pentru a efectua tehnica impastului cu un cuțit.

Acest aditiv face posibilă crearea de fundaluri semigroase în relief și dă un efect alb-opac după uscare. Poate fi combinat cu geluri pentru mai multă intensitate sau amestecat în culoarea acrilică pentru nenumărate forme creative.

Textura: pastă.

Finish: opac.

Timp mediu de uscare.

Cantitate: 250ml/ 500ml.