top of page
Caută

De ce Cursuri pentru copii la Atelierul de Pictură ?

Actualizată în: 19 oct. 2021


"Te poți uita la o imagine timp de o săptămână și să nu te mai gândești la ea. Însă, te poți uita la o pictură pentru o secundă și să te gândești la ea toată viața ta." - Joan Miro (pictor)În cadrul Cursurilor desfășurate în Atelierul de Pictură, copiii de toate vârstele își dezvoltă într-un mod armonios și plăcut, abilitățile artistice prin Perspectiva lor unică, prin Vocea lor interioară și prin Concretizarea ideilor originale.

De ce este important pentru copii sa participe la astfel de Cursuri de pictură și desen?


🧡 Arta, în toate formele ei stimulează ambele emisfere ale creierului. Până la vârsta de 7 ani, creierul copilului este in continuă creștere asimilând foarte rapid toate informațiile care i se oferă.

🧡 Talentul unui copil în abilități artistice este 33% ereditar, iar restul de 67 % constă în efortul acestuia de a îl dezvolta.

🧡 Arta ii ajută pe copiii în orice domeniu vor alege să profeseze în viață.


🧡 Potrivit studiilor, copiii care își manifestă dorințele artistice obțin note mai bune la științe și matematică, de asemenea au un ritm accelerat al citirii.

🧡 Copiii învață folosind toate simțurile, iar arta este ideală în acest proces.

🧡 Arta creează întrebări și răspunsuri profunde despre existența tuturor lucrurilor.

🧡 Arta accentuează o bună stimă de sine.


🧡 Arta îi încurajează pe copii să acorde mai multă atenție spațiilor fizice care îi înconjoară.

🧡 Arta dezvoltă coordonarea mâinilor și a ochilor.

🧡 Arta stimulează percepția.

🧡 Arta îi învață pe copii să gândească deschis.

🧡 Arta îi învață că există mai multe soluții pentru o problemă, dezvoltând astfel gândirea în perspectivă.


🧡 Arta îi învață pe copii să gândească creativ pentru a rezolva problemele.

🧡 Copiii descoperă cum simbolistica cromatică le poate influența întreaga existență.

🧡 Când arta este integrată cu celelalte discipline din programă, copiii se angajează mai mult în procesul de învățare.

🧡 Arta dezvoltă abilitatea de a fi creativi, fiind vitală pentru succesul copiilor noștri.

🧡 Arta îi ajută pe copii să se conecteze prin crearea unui teren comun pentru copiii care nu se cunosc și care pot sau nu să fie interesați de aceleași lucruri.


🧡 Pe măsură ce copiii descriu și împărtășesc lucrările lor, precum și procesul lor, ei dezvoltă abilități lingvistice.

🧡 Arta poate ajuta la dezvoltarea abilităților de scriere, citire, ascultare și vorbire, făcând un copil mai alfabetizat.


🧡 Copiii vor învăța să fie originali și inovatori atunci când folosesc arta ca mediu de la o vârstă fragedă.


🧡 Arta îmbunătățește concentrarea, poate ajuta copilul să se concentreze mai bine în activitățile sale.


🧡 Arta poate contribui la dezvoltarea unei conștientizări a copiilor cu privire la diferitele tradiții și culturi din întreaga lume. Îi va ajuta să-i înțeleagă și să-i accepte pe cei care sunt diferiți de ei. Poate fi, de asemenea, un instrument util în prevenirea agresiunii. Când un copil știe că cineva are ritualuri diferite, nu îl va vedea ca fiind în afara normelor și va fi mai probabil să-l accepte.


🧡 Arta îi ajută pe copii să înțeleagă mult mai clar alte materii școlare - de la matematică și științe, la arte lingvistice și geografie.


🧡 Arta dezvoltă imaginația creatoare, deoarece angajează copiii în dezvoltarea stimei de sine, a autodisciplinei, a cooperării și a motivației de sine.


Participarea la activități de artă îi ajută pe copii să câștige instrumentele necesare pentru înțelegerea experienței umane, adaptarea și respectarea modurilor de lucru și de gândire ale celorlalți, dezvoltarea abilităților creative de rezolvare a problemelor și comunicarea gândurilor și ideilor într-o varietate de moduri.


🧡 Arta are puterea de a crea schimbări, de a inspira și a vindeca.

Mulți dintre copiii noștri își pot exprima perspectiva, ideile și sentimentele prin metafore vizuale și concepte în culori, forme și linii - chiar și atunci când sunt incapabili să-și exprime sentimentele în cuvinte.

Cel mai frecvent, aceștia își exprimă realitatea în imagini.


🧡 Arta dezvoltă abilitatea de a urma instrucțiuni. Fiecare proiect are nevoie de etape pentru finalizare. Astfel, prin răbdare si conștientizarea fiecărei etape, proiectele pot fi finalizate cu mare succes.


🧡 Arta dezvoltă abilitățile sociale. Este o modalitate excelentă pentru copii de a își extinde cercul social și de a își face prieteni noi.


🧡 Arta dezvoltă copilului sentimentul responsabilității prin conștientizarea importanței proiectului său.


🧡 Arta dezvoltă copiilor inteligența emoțională. Îi poate ajuta să își controleze propriile emoții și să empatizeze cu ceilalți.


🧡 Arta reduce stresul, anxietatea și depresia. Prin pictură, copiii se simt mai fericiți și mai calmi.


Dorința noastră este de îi ajuta pe copii să își descopere puterea interioară de a realiza lucruri absolut minunate! Măreția lor are nevoie doar de un mediu prielnic pentru a se descoperi și un îndrumător potrivit care să le atingă inimile.


Am creat Atelierul de Pictură ca fiind locul în care imaginația fiecărui copil prinde viață prin culoare, relaxare și socializare.

Mulțumim tuturor copiilor și părinților care ne trec pragul zilnic. 🙏


217 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page