top of page
Caută

Culori Vinilice Extra Fine Flashe Lefranc Bourgeois

Actualizată în: 10 iun. 2023



FLASHE - o vopsea unică în lume


Culorile Flashe se caracterizează prin puterea sa intensă de acoperire PERFECTĂ, prin proprietățile sale mate și prin aplicarea pe o mare varietate de suporturi: lemn, textil, piele, metal, hârtie, polistiren, perete, etc. Culori vinilice excelente pentru Pictura murală - interior / exterior.


Istoria Lefranc & Bourgeois


Transmisă din tată în fiu de aproape 300 de ani, pasiunea pentru culori a familiei Lefranc a marcat istoria Artei.

Brand-ul Lefranc & Bourgeois a fost fondat in urmă cu 302 ani de catre chimistul Charles Laclef si renumitul pictor francez, Jean Siméon Chardin.


Istoria Lefranc Bourgeois prinde rădăcini în 1720, când, din întâmplare, chimistul Charles Laclef, strămoșul familiei Lefranc, a fost introdus în producția de culori. El devine furnizorul pictorului Chardin care locuia deasupra magazinului familiei. Această colaborare dintre cei doi face parte din dorință profundă de a sprijini artiștii cât mai aproape de nevoile lor.


Culori Lefranc Bourgeois Arhiva
LEFRANC BOURGEOIS CULORI ARHIVĂ

Primul magazin de culori Lefranc - anul 1720 Saint-Germain - Franța



Compania a continuat să devină una dintre cele mai bune mărci de vânzare de materiale plastice. Lefranc a inventat, definit și împins limitele standardelor de calitate pentru pictura în ulei.

Aproape două secole mai târziu, o altă întâlnire a schimbat viitorul picturii: de data aceasta între Charles Laclef (Lefranc) și Joseph Bourgeois.


Încă din prima zi, Lefranc Bourgeois a căutat să facă din fiecare culoare mai mult decât o nuanță: un amestec vibrant de textură și emoție. Compania a știut întotdeauna importanța aducerii la viață a culorilor și de a oferi fiecărui artist posibilitatea de a se descoperi prin arta. De aproape 300 de ani, Lefranc Bourgeois ofera inovație și facilitează libertatea absolută de exprimare artistică a artiștilor de pretutindeni.

Lefranc Bourgeois Culori Arhiva
LEFRANC BOURGEOIS CULORI ARHIVĂ

Culori pigmenți anul 1890


Lefranc Bourgeois Culori Arhiva
LEFRANC BOURGEOIS CULORI ARHIVĂ

Catalog de prezentare produse Lefranc - anul 1898

Lefranc Bourgeois Culori Arhiva
LEFRANC BOURGEOIS CULORI ARHIVĂ

Afis publicitar Lefranc - pictat manual - 1895 - Franța


Arhiva Lefranc Bourgeois



Prima fabrică în care Joseph Bourgeois a creat

primele culori non toxice din lume

Montreuil-sous-Bois - Franța





Lefranc Bourgeois Culori Arhiva

La începutul secolului XX, în timp ce lumea se mișca în ritmul frenetic al revoluției industriale, artiștii vremii căutau o vopsea mai docilă și care să se usuce mai repede.

Eforturile de cercetare ale lui Joseph Bourgeois – un vizionar care a căutat să se adapteze la noile stiluri de viață ale artiștilor – au remarcat compania și a contribuit la dezvoltarea vopselelor acrilice și vinilice prin fabricarea vopselelor cu uscare mai rapidă, care le-au oferit artiștilor noi posibilități de creativitate spontană.


Viziunea comună a lui Lefranc și a lui Bourgeois asupra artei și industriei a dus la reunirea celor două companii în 1965, în ceea ce a fost o fuziune a artei și științei în beneficiul fiecărui artist.

În anii 1950, Bourgeois a dezvoltat gama FLASHE, prima culoare de vinil și o alternativă la materialele de artă tradiționale. Aderarea sa la o mare varietate de suprafețe de pictură le permite artiștilor să se elibereze de constrângerile studioului lor și de pânză, în timp ce proprietățile sale unice de pigmentare și finisajul mat excelent transformă experiența artistului. Culoarea devine absolută și multiformă. Orice pânză sau orice spațiu prinde viață cu intensitatea acestor culori Flashe.


Lefranc Bourgeois Culori vinilice acrilice Flashe

În ultimii 60 de ani, FLASHE a fost o alegere de încredere a pictorilor de artă plastică și un simbol al libertății artistice. A fost favorizată de artiști precum Vasarely și Niki de Saint-Phalle și rămâne un instrument de exprimare artistică liberă în rândul pictorilor contemporani precum JonOne și mulți alții.


Lefranc Bourgeois Culori vinilice acrilice Flashe

CULORI FLASHE - aplicabile pe toate suporturile


FLASHE a fost prima alternativă la materialele de artă tradiționale: o vopsea de vinil care a oferit noi perspective de expresie artistică care nu erau posibile cu vopselele în ulei sau acrilice. Fabricat în Franța și lansat în 1954, FLASHE a revoluționat lumea picturii.


FLASHE se caracterizează prin proprietățile sale mate și puterea sa intensă de acoperire pe o mare varietate de suporturi: lemn, textil, piele, metal, hârtie, polistiren, perete, etc. Culori vinilice excelente pentru Pictura murală - interior / exterior. . Permite artistului să picteze pe orice suprafață de pictură, cu o peliculă puternică de vopsea care menține puterea culorilor. Deoarece FLASHE este realizat cu o rășină diferită de vopselele acrilice, produce rezultate diferite. Este mult mai mult decât o vopsea acrilică mată – eliberează intensitatea pigmenților și luminozitatea culorilor cu un finisaj mat.

Pictorii își pot crea și exprima arta fără limite de culoare, spațiu sau timp și sunt capabili să redescopere spontaneitatea mișcării.



APLICARE

FLASHE poate fi aplicat cu orice tip de pensulă fără a fi diluat. Se poate aplica cu o pensulă, cu burete, o spatulă flexibilă sau, pentru efecte, cu un pistol de vopsea spray, sau chiar cu un aerograf, diluând după preferință.

PREGĂTIREA FUNDALULUI

Pur sau diluat cu apă, FLASHE face posibilă crearea de fundaluri vibrante.

ACUARELĂ

Se diluează cu între 1/3 și 2/3 apă după preferință, pentru a crea efect de transparență și patine.


LAC

Lacul mat poate fi aplicat peste vopselele FLASHE, pentru a menține vibrația culorii fără a modifica nuanța.

Lacul lucios va crea nuanțelor un ton mai profund și mai viu.

Recomandat pentru toate picturile exterioare.


MOD DE CURĂȚARE

Utilizați apă pentru vopseaua umedă și apă caldă cu alcool pentru vopseaua uscată.


Lefranc Bourgeois Culori vinilice acrilice Flashe
GAMA FLASHE LEFRANC BOURGEOIS MENȚINE VIBRAȚIA CULORII FĂRĂ A MODIFICA NUANȚA.



PROPRIETATI CULORI VINILICE ACRILICE FLASHE:


Pentru a vă asigura că FLASHE este culoarea absolută și vibrantă, selecția pigmenților este efectuată cu o foarte mare atenție.


• Culorile sunt realizate cu pigmenți de înaltă calitate care sunt special selectați pentru arte plastice: un nivel ridicat de puritate asigură culori strălucitoare, amestecare optimă și durabilitate excepțională.

• Pigmenți luminoși: tehnicile specifice de tratare a pigmentului conferă unic luminozitate: culorile par să strălucească, păstrând în același timp finisajul mat.

• Densitate mare de pigment: puterea pigmentului este atât de puternică încât culoarea

rămâne puternică, chiar și atunci când vopseaua este diluată.

• Textura cremoasă permite vopsirea spontană.

• Textura suplă, elastică care se transformă într-un film puternic.

• Acoperire bună*, în special pentru culorile opace, și astfel poate fi folosit ca un strat de bază pentru ulei sau acril pentru formate mari și culori mate.


Acest lucru face posibilă acoperirea unei suprafețe de 5 ori mai mare decât cu o vopsea acrilică tradițională


Lefranc Bourgeois Culori vinilice acrilice Flashe
ACOPERIRE EXCELENTĂ CU GAMA FLASHE LEFRANC BOURGEOIS


Poate fi folosit pe mai multe suprafețe decât culorile acrilice.


FLASHE le permite artiștilor să lucreze pe toate suprafețele de pictură.

• Formulare ultra-aderență: poate fi aplicată pe toate suprafețele picturale direct, fără grunduire în prealabil (lemn, textil, piele, metal, hârtie, polistiren etc.).

Datorită calităților sale adezive, FLASHE este garantat a fi 100% stabil în timp (spre deosebire de vopseaua acrilică tradițională, care nu poate fi aplicată pe plastic sau sticlă deoarece se va decoji

după uscare).

• Finisaj uniform: finisajul culorii este identic pe toate suprafețele vopsite.


Culorile acrilice emulsie vinilica Flashe Lefranc Bourgeois diverse suporturi picturale
CULORILE FLASHE LEFRANC BOURGEOIS POT FI APLICATE PE TOATE SUPRAFEȚELE DE PICTURĂ


EXPLORAȚI O VARIETATE DE SUPRAFEȚE PENTRU PICTAT

Dincolo de pânză


Gama FLASHE oferă artiștilor voie liberă pentru pictura spontană.

Produsele pot fi folosite pe orice suprafata de vopsit și își pastreaza mereu caracteristicile intrinseci: puterea pigmenților.



O textură dezvoltată pentru libertatea creativă


Finisaj unic și solid.

Datorită formulării sale, finisajul catifelat al culorilor FLASHE este unic și stabil:

• Formulare unica: o emulsie de rasina vinilica combinata cu high-end pigment.

Culorile FLASHE mențin intensitatea completă a pigmentului (spre deosebire de rășina acrilică tradițională, care poate degrada pigmentul). FLASHE poate fi folosit cu un nivel ridicat de diluție, fără a rupe pelicula. Strălucirea interioară a pigmenților iese la suprafață.

• Culoare solidă și durabilă: culoarea rezistă timpului datorită calității înalte a rășinii și a pigmentului. Pentru lucrul în aer liber, se recomandă utilizarea unui lac.

• Un finisaj mat perfect înseamnă că această culoare nu este alterată de reflexia luminii. Absorbția totală a luminii menține integritatea culorii, astfel încât tonurile să pară identice atunci când sunt privite din orice unghi. Ideal pentru transferul operei de artă de la analog în digital, scanare sau pentru utilizarea cu un proiector pentru artă digitală.


Culorile acrilice emulsie vinilica Flashe Lefranc Bourgeois diverse suporturi picturale
GAMA FLASHE LEFRANC BOURGEOIS IDEALĂ PENTRU TOATE TIPURILE DE SUPRAFEȚE

Toate culorile Flashe au un finisaj mat distinctiv, cu excepția culorilor irizate, care au un finisaj luminos, satinat, iridescent, ca urmare a pigmentării lor sidefate.


Culorile opace (indicate cu un pătrat negru) pot fi folosite cu o singură aplicare.


Culorile semi-opace (indicate cu un pătrat alb-negru) ar trebui folosite cu două aplicații.


Culorile transparente (indicate cu un pătrat alb) vor avea nevoie de între trei și patru aplicații (cu un interval de 30 de minute între fiecare) pentru a obține o acoperire opacă.



GAMĂ NOUĂ DE CULORI


CATALOG GAMA CULORI FLASHE
.pdf
Descarcă PDF • 2.23MB

Paleta de culori a gamei Lefranc Bourgeois FLASHE a fost reluată cu adăugarea de noi culori, pentru a oferi un echilibru perfect care să răspundă tuturor nevoilor artiștilor. Acum oferă un spectru mai larg de culori, opacități și formate care răspund nevoilor exigențe ale pictorilor de astăzi.

Noua diagramă de culori FLASHE este formată din:

- 47 de culori opace (62% din gamă),

- 21 de culori semi-opace (28%)

- 8 culori transparente (10%).





Șapte culori fluorescente noi prezentate în imaginea de mai jos, de la stânga la dreapta, după cum urmează: WHITE, YELLOW, ORANGE, RED, PINK, BLUE, GREEN.



CULORI VINILICE ACRILICE EXTRA FINE FLASHE – CULORI NOI

Extinderea gamei de posibilități


Lefranc Bourgeois a introdus 11 culori noi și originale în paleta de culori FLASHE. Acestea completează și îmbogățesc gama substanțială existentă de nuanțe, oferind pictorilor posibilitatea de a-și explora toate instinctele creative.


Șase culori irizate originale prezentate în imaginea de mai jos, de la stânga la dreapta, după cum urmează: IRIDESCENT ASH BLUE , IRIDESCENT STIL DE GRAIN , IRIDESCENT PARMA PINK , IRIDESCENT GREEN EARTH , IRIDESCENT PINK GREY , IRIDESCENT PEARL WHITE.



Cinci culori originale, prezentate în imaginea de mai jos, de la stânga la dreapta, după cum urmează: STIL DE GRAIN GREEN , LAGOON BLUE , GREY GREEN , PARMA PINK , STONE GREY .



CULORI SPECIALE

Extinderea spectrului de culori


De-a lungul istoriei sale, Lefranc Bourgeois și-a propus să ofere artiștilor din ce în ce mai multe posibilități creative. Culorile speciale ale gamei FLASHE sunt un plus inovator la spectrul relativ tradițional de culori și oferă pictorilor o nouă formă de libertate.


Culori FLUORESCENTE:

7 culori ultra luminoase și iconice.

  • Saturație luminoasă: pentru tablouri care au un impact îndrăzneț.

• Expunerea la lumina neagră: efect optic spațial și vibrant.


Culori IRIDESCENTE:

12 nuanțe irizate pentru și mai multe posibilități.

• Formulare cu pigmenți metalici: oferă un finisaj satinat.

• Aspect metalic: pentru o pictură mai vie. Reflexia subtilă a luminii.


GAMA LEFRANC BOURGEOIS

Lefranc Bourgeois oferă o gamă variată de culori, seturi și aditivi, precum și accesorii pentru toate tipurile de pictură (pensule, spatule și hârtie) – permițând artiștilor să-și dea frâu liber creativității.

Artiștii pot folosi produsele pentru a crea tablouri în care culorile și materialele se amestecă pentru a aduce pasiunea și emoția la viață.

Toți aditivii și toate mediumurile din gama Lefranc Bourgeois Acrilic sunt compatibile cu gama FLASHE, pentru o libertate de creativitate nesfârșită.



La Atelierul de Pictura, atât in magazinul online https://www.atelieruldepictura.com/magazin-art-and-hobby , cât și în magazinul fizic

(Bd. Lapusneanu nr. 175 A, Constanta) regasesti disponibilă întreaga gamă de produse Lefranc Bourgeois: culori acrilice, culori vinilice Flashe, foiță lichidă pentru aurire, culori vitraliu, contur vitraliu, culori ceramica, ceara pentru aurire, pensule, culori ulei, culori guase, culori tempera, acuarela, ink, tuș pentru caligrafie, medium retarder culori acrilice, gesso, binder, pasta de structura, ulei de in, ulei de mac, terebentina, esenta de petrol, vernis, medium transfer, medium flamand, solvent inodor, solutie curatare pensule, paleta pictura, spaclu / cuțit pictura, bolus pentru aurire, mixtion, bloc de pictura, bloc de desen, hârtie pentru pastel, lac pentru crapare, lac pentru învechire, etc.


Din 2022, Atelierul de Pictură a devenit importator oficial în România a tuturor produselor Lefranc Bourgeois.


Dacă ai întrebări sau dorești informații despre produse nu ezita sa ne contactezi.




Mult spor, inspirație și creativitate îți dorim!


🧡




Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page